elpunto написа:Инверторът НЕ МОЖЕ да черпи ток едновременно от ФВ панели и ел. мрежа.ТВОЯТ инвертор не може.
Правил ли си някакви сметки за финансова ефективност, възвръщаемост?

elpunto написа:Инверторът НЕ МОЖЕ да черпи ток едновременно от ФВ панели и ел. мрежа.ТВОЯТ инвертор не може.
turbocharged написа: . . .turbocharger Инверторът на моята ДФвЕЦ има номинална мощност 4 кВт, а максимална 5 кВт т.е той може да работи
elpunto по твоята схема как ще се държи системата при пиково натоварване. Примерно имаш заряд в акумулаторите и може да ти захранва 1 или 3 kW, но разхода е по-голям. Превключва на мрежа и докато не падне мощността не връща на фотоволтаика ли?
Мога да включа ДФЕЦ само на кабела който захранва къщата. Вътре нямам възможност да правя нова инсталация.
hidrazin написа:hidrazin иде реч за моята ДФвЕЦ и инверторът който аз ползвам.Разбира се , че на пазара има други устройства,elpunto написа:Инверторът НЕ МОЖЕ да черпи ток едновременно от ФВ панели и ел. мрежа.ТВОЯТ инвертор не може.
Правил ли си някакви сметки за финансова ефективност, възвръщаемост?
elpunto написа:Въпросът за цената на инвестицията в ДФвЕЦ и икономическата ефективност ще коментирам подробно в следващ пост.Е не че чак толкова ме интересува - те цените горе-долу са ясни.
Нямам нищо тайно или скрито . . .просто темата е обширна и описанието става дълго и скучно . . .
nilro написа:Това устройство има ли памет и би ли ми казал откъде да изтегля програма с която да видя данните.Интересно, гледам че китаеца е купен от apex solar - що не питаш тях за софтуер?
hidrazin написа:Освен това трябва да се вземат мерки в никакъв случай да не връщаш енергия в мрежата.OnGrid инвертор ще взема щом трябва, но това как става? Още по специален инвертор или нещо допълнително?
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: