Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
petrov7111 - специалист
Класика ! Ако си викаш майстор, то тези неща ще са му ясни. Ако не разбираш от тази област, по-добре е наистина някой специалист или майстор да свърши работата. Инак да не се окажат съветите не само безполезни, ами и опасни. Успех !
martincho8002 - помощник
Не мога да намеря да обясня с думи колко съм ядосан и разочарован от така набедените майстори. В нищо не съм ги ограничил да свършат работата. Нито в заплащането, нито във времето, нито в материалите и инструментите. Даже материалите които исках да се закупят бяха по-качествени от тези, които те искаха да вземат.
plamen6703 - майстор
Не ти ли е минавало през ума, че тези хора толкова си могат!
Може да наемеш други "майстори" и те да не могат и толкова колкото тези, от които си разочарован! :partyman:
martincho8002 - помощник
plamen6703 написа:
Не ти ли е минавало през ума, че тези хора толкова си могат!
Може да наемеш други "майстори" и те да не могат и толкова колкото тези, от които си разочарован! :partyman:
Абсолютно ми е ясно, че те толкова могат. Аз как да знам колко могат преди да завършат дадена операция. Няма как да знам. Къде е моята грешка в целия процес? Че не съм си намерил най-добрата професионална фирма да ми го направи с договор ли? Еми нямаше да ми стигнат средствата.

Ако има значение, само да кажа, че устата не можеш да им завториш колко са работили. Всеки от тях ми казва нещо от сорта "аз съм работил толкова години, толкова, и знам как се работи". Не мога да ги понасям.
plamen6703 - майстор
Ти си в правото си като видиш нещо, че не ти харесва да ги спреш! Ще се отклоним от темата, ако се тръгне в тази посока.
За контактите най-добре повикай електротехник да ти ги монтира. Той ще ти каже какъв кабел ти е необходими и ще монтира контактите, които ти сам си избереш! :partyman:
martincho8002 - помощник
hidrazin написа:
martincho8002 написа:
Какви са съвременните варианти за контакти, които макар и да не са вкопани в стената да бъдат закрепени за нея.
Съвременните варианти са като едновремешните варианти и се наричат:
Контакт за открит монтаж
:partyman:
След търсене в Гоогле виждам,че много магазини наричат "контакт отркрит монтаж" , не такъв, който е върху стената, а този който е отвън т.е. външен за къщата.
plamen6703 - майстор
Има външни и вътрешни стени, но монтажа на контактите независимо дали е "външен за къщата" е скрит или открит монтаж :wink:
martincho8002 - помощник
Няма ли нещо от Merlin Gerin за открит монтаж върху стена :) ? или Le Grand или Mercedes Benz ? :)
nikolov333 - майстор
Legrand сигурно има. Merlin Gerin ги купиха Шмайзер електрик май..ако искаш Mercedes виж Vimar.. :-D
petrov7111 - специалист
За други възможни контакти, можеш да провериш и тук, те са вносители на Legrand :
http://www.teletek.bg/product_list.php? ... 3&filter2=

Тема "Монтиране на контакти без вкопаване в бетона" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: