• 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
valentino76bs - майстор
Ето ти табела да стане ясно!
Докато се чудиш поръчах два мотора ,днес пристигнаха по еконт :) е не ги пробвах :)

Прикачен файл

P_20180127_122833.jpg

Прикачен файл

P_20180127_122824.jpg
mavryt4o - майстор
Така и така стана дискусия та да попитам.Взех една машинка щрайхмус със 7.5кв мотор .Нямаше кабел.Отворих таблото от бушоните излизат 3 оголени кабела.Вързах ги за трите фази и нулата за корпуса.Пускам мотора бръмчи един такъв мъчи се трепери даже и вала врътна малко но не работиии.Проверих бушоните изправни.Отворих контакторите не че им разбирам поопушени покрай пъпките зачистих но същия хал.Баща ми казва,, губи се едната фаза мотора не е изгорял''Какво мислите от тази оскъдна информация?
mavryt4o - майстор
Запали мотора оказа се че единия бушон съм го завил нещо накриво.Проблема решен :wink:
smokee - специалист
A aз да си продължа темата.Купих си трифазен двигател,свързах си го и работи.Всичко е ок.Но сега ми изпадна ето това моторче от пералня,но не знам как да го свържа.Излизат 5 кабела от него.Горната двойка (червен и син) до колкото разбрах са за статора.Но къде трябва да свържа 220V и мотора двускоростен ли е? Трябва ли да му добавя кондензатор и за какво служи той? Гледах в интернет ,че им свързват.

Прикачен файл:
wshmschn.jpg
plamen6703 - майстор
Прочети тук viewtopic.php?f=11&t=37868&hilit=%D1%81%D0%B2%D1%8A%D1%80%D0%B7%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%B5+%D0%BD%D0%B0+%D0%B5%D0%BB%D0%B5%D0%BA%D1%82%D1%80%D0%BE%D0%BC%D0%BE%D1%82%D0%BE%D1%80+%D0%BE%D1%82+%D0%BF%D0%B5%D1%80%D0%B0%D0%BB%D0%BD%D1%8F но щом питаш за какво служи кондензатора предполагам, че нещата няма да се случат по лесният начин :wink: :partyman:
smokee - специалист
Не искам да ставам ел.техник,просто ме интересува на кои цветове кабели трябва да свържа захранването .За кондензаторите знам,че се ползват като филтри (свръзвани паралелно на захр),но не виждам тук какво ще филтрират за това питам.
hidrazin - майстор
smokee написа:
Не искам да ставам ел.техник,просто ме интересува на кои цветове кабели трябва да свържа захранването.
То тва да не ти е като "тика има, тука няма" че да ги караш по цвят?
И специално всички производители на електромотори слагат един и същ цвят специално заради теб.
Като не искаш да ставаш електротехник си намери такъв за да ти го свърже.
Аз като имам за лепене плочки си викам плочкаджия...
:partyman:
smokee - специалист
hidrazin написа:
То тва да не ти е като "тика има, тука няма" че да ги караш по цвят?
И специално всички производители на електромотори слагат един и същ цвят специално заради теб.
Като не искаш да ставаш електротехник си намери такъв за да ти го свърже.
Аз като имам за лепене плочки си викам плочкаджия...
А като ти омекне гумата на колата викаш пътна помощ да я закарат до гумаджийницата да ти напомпят гумата. Ще те послушам - утре няма да ходя на работа,ще си взема почивен ден и ще обикалям цял ден да търся ел.техник да ми свърже мотора.Разбрахме се :) :drinkers:
hidrazin - майстор
Като ми омекне гумата си я помпя с компресора на 12 волта за да отида до гумаджийницата.
А матора ти би трябвало да има някаква табелка. И на тая табелка да пише нещо ...
Останалото е губене на време.
  • 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

Тема "Teстване на ел.мотор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: