Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
plamen6703 - майстор
Поръчай си и едно зарядно за комплекта и си готов, иначе може да ти се наложи да поръчваш друг комплект и прахосмукачката излиза златна :wink: :partyman:
igt - специалист
Откъде да го поръчам това зарядно? По скоро колко волта трябва да подава. Забравих да поясня, че на прохосмукачката няма лепенка с някакви данни - входящ изходящ ток и пр.
Видях в сайта им, че новите се захранват само директно от запалката на колата.
Добър вариант ли е това от Лидл, защото са ми казвали, че е умно и изключва при заредена батерия и работи на 6V.
nikolov333 - майстор
Вероятно електрониката на зарядното си е в прахосмукачката или поне повечето са така.. Цък.. Би трябвало да и подаваш само 12V постоянно напрежение от запалката по кабел..
Вероятно такъв или подобен..

Прикачен файл

-meind-505d-120w-12v.jpg
-meind-505d-120w-12v.jpg (35.12 KиБ) Видяна 2065 пъти
igt - специалист
Аз точно такъв кабел имам.
Не знам колко часа да остава прахосмукачката включена на 12V.
nikolov333 - майстор
Няма ли си индикатор на заряда.. примерно докато зарежда да свети червен диод и като зареди да стане зелен, че вече е заредена или нещо подобно.. Изобщо дава ли някаква индикация, когато я включиш в запалката, с ключа в положение на контакт..?
igt - специалист
Има индикатор и свети червено но не знам дали ще светне зелено. На зарядното 9 волта я държах 5 часа и не светна зелено и след 2 дни нямаше силен заряд изчистих малко и намали оборотите
igt - специалист
Забравих да споделя, че батериите са 1,2 v - 2000mA 4 вързани две по две.
Видях в интернет, че тези 2000mA се делят на 100 mA, - на зарядното, с което разполагам, но ме притеснява, че моето зарядно е 9 V, а батериите са 4,8 V.
nikolov333 - майстор
Ако си сменил батериите със същия вид и мощност и са свързани, като старите, не знам защо ги зареждаш на външно зарядно, след като вътре си е изчислен заряда им.. Включваш на 12V и чакаш да зареди.. Ако не става, тогава ще мислиш, но аз бих я подарил.. :-D
Последна промяна от nikolov333 на пон май 14, 2018 10:53 pm, променено общо 1 път.
igt - специалист
Така и ще направя. Края на твоя пост не го разбрах.
plamen6703 - майстор
Ако някой ти е направил нещо лошо или го мразиш за нещо, просто му я подари :-D Може и в тази връзка да е оставена в автомобила от старият собственик :wink: :partyman:

Тема "Зареждане на батерия без зарядно" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: