Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
ESPACE - майстор
Къщата да сменя направо! :lol:
tzetz009 - специалист
ср юни 06, 2018 12:05 pmESPACE написа:
Къщата да сменя направо! :lol:
:-D То е апартамент , бре ! С печка ( вероятно) на терасата и наваляна от дъждовете тия дни !

:partyman: :partyman: :partyman:
шоп - майстор
Е, нали работи с леки уреди: телевизор, лаптоп, абе до 10-15 килограма :-D

Съвет от мен, викнете си техник, оправете си инсталацията. С това шега не бива. Рискувате най-малкото пожар, а може и по-лошо.
tzetz009 - специалист
Нищо и няма на инсталацията . Печката е " вир вода " !!!

valentino76bs - майстор
ср юни 06, 2018 9:22 pmtzetz009 написа:
Нищо и няма на инсталацията . Печката е " вир вода " !!!

Може ли малко от вашия вълшебен оракулски боб :) явно е добра реколта.
Фърлям веднага уреди, лампи и т.н. ... :)
rumen302 - специалист
Това за жичката го знам навремето от баща ми, просто почти винаги така са били оправяни бушоните вкъщи и не съм се и замислял по тоя въпрос. Иначе проблемът беше точно в бушоните, купих нови, имаше само на 25A, ама са много скъпи, по 65 стотинки. Още ме боли корем.
Са ако е за некоя дреболия, защо да не си я оправи човек сам, па ако не може, тогава да вика някой. Поне са в случая беше дреболия, обаче може да дойде някой майстор без работа и като види, че не разбирам, да измисли маса проблеми, да си подсигури работа. Може да изглежда малко параноично, обаче мен така ми лекуваха навремето коляното няколко години тукашните общи ортопеди, докато накрая почти не се разпадна, и от интернет разбрах, че трябва да си направя ямр, поне при падане с усукване, вероятно става въпрос за скъсана връзка, а те със сигурност са го допускали, обаче поне не могат да го оправят, ме пращаха на рентген, където такива проблеми не се виждат, та брах много ядове, докато се ориентирам какво да правя и при кой да ходя в София, поне тука специалистите да не изпуснат 2-3лева потребителска такса и направление от личен. Миналата година на един колега му сложиха стенд, па после на друго място се оказа, че е могло и без това, обаче така се точи здравната каса и се правят мангизи. Боли го уьо некой за здравето на хората, па да не говориме за една ел. инсталация. Дойдоха времена, да си имаш работа само с хора, които познаваш, или някой твой познат ги познава и може да ти ги препоръча.
Ше си зеем автоматични предпазители, като по-горе на снимката в един от отговорите.
kozl - майстор
чет юни 07, 2018 6:58 pmrumen302 написа:
Това за жичката го знам навремето от баща ми, просто почти винаги така са били оправяни бушоните вкъщи и не съм се и замислял по тоя въпрос. Иначе проблемът беше точно в бушоните, купих нови, имаше само на 25A, ама са много скъпи, по 65 стотинки. Още ме боли корем.
Са ако е за некоя дреболия, защо да не си я оправи човек сам, па ако не може, тогава да вика някой. Поне са в случая беше дреболия, обаче може да дойде някой майстор без работа и като види, че не разбирам, да измисли маса проблеми, да си подсигури работа. Може да изглежда малко параноично, обаче мен така ми лекуваха навремето коляното няколко години тукашните общи ортопеди, докато накрая почти не се разпадна, и от интернет разбрах, че трябва да си направя ямр, поне при падане с усукване, вероятно става въпрос за скъсана връзка, а те със сигурност са го допускали, обаче поне не могат да го оправят, ме пращаха на рентген, където такива проблеми не се виждат, та брах много ядове, докато се ориентирам какво да правя и при кой да ходя в София, поне тука специалистите да не изпуснат 2-3лева потребителска такса и направление от личен. Миналата година на един колега му сложиха стенд, па после на друго място се оказа, че е могло и без това, обаче така се точи здравната каса и се правят мангизи. Боли го уьо некой за здравето на хората, па да не говориме за една ел. инсталация. Дойдоха времена, да си имаш работа само с хора, които познаваш, или някой твой познат ги познава и може да ти ги препоръча.
Ше си зеем автоматични предпазители, като по-горе на снимката в един от отговорите.
Виж ко ся:
Ренгена чини 20-25 лв. и на него се видат предимно кокале и твърди тъкани. Магнитно-ядрения резонанс прави снимки и на меките тъкани като кръстни връзки, ма чини 250 кинти на става. Ти едва ли тва сакаш да ти предпишат. Па операцията за нови връзки е доста над 1000 пари. В София поне 50 к. е прием без направление и то за нормален дофтор. За изтъкнат и извстен лечител, портофайла е на изпразнител. Они дофторите са те преценили, че стааш само за потребителски такси :-D . А правилно първо се облъчваш на по-евтиното рен-ген и като не открият счупено, а болката продължава се почва кандърмата за резонанса :wink:
Ся като за 65 стинки те заболел корема, а за пйет лйева за винтов АП, че ти се откине главата бре :shock:
Тъй кат мислиш и ортуваш и масторите, че те отсвират и ся праат на глуи. Оти ква работа ке си подсигурат за 65 стинки :shock: :?
rumen302 - специалист
Това за корема беше ирония, понеже така ме подкараха тука. Иначе наистина рядко ползвам услуги на майстори, за последните 5 години- 2 пъти, като нито съм се пазарил, нито съм им висял на главите, а накрая им дадох малко повече, от това, което се бяхме разбрали. От години работя дърводелство и почти всичко, каквото ми е трябвало, съм си го правил сам с най-голям кеф.
DMN - майстор
Иронията я усетихме, в този раздел е така - свиквай :) .
За жичката - ясно. Но от жичка до жичка разликата е много голяма. По-горе те питаха - колко е диаметъра на жичката, която си сложил.
Иначе ето една табличка, по която долу-горе може да се ориентираш за диаметъра на жичката, за да си направиш бушон в духа на форума:

Прикачен файл:
2018-06-07_203428.png
2018-06-07_203428.png (30 KиБ) Видяна 2054 пъти
krasi92 - майстор
Купи си такива от 65 стотинки повечко и не се занимавай с тия автоматични витлови изделия.Погледни все пак щепсела и контакта да не са нагорели

Тема "Проблем у дома" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: