• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
hidrazin - майстор
ср юни 27, 2018 9:45 pmplamen6703 написа:
...дали е двужилен или трижилен удължителят за градината и двора е все тая...
ср юни 27, 2018 10:38 pmplamen6703 написа:
Това е препоръка на производителя, но и с двужилен удължител няма да имаш никакви проблеми при ползване ...... в противен случай ще стане на морето дупка
Простотии някакви. Със сигурност породени от невежество и некомпетентност.
В противен случай не знам дали ще стане на морето дупка но понякога се стига до:
Смъртен случай, съдебно дело и първоначално година и половина лишаване от свобода
И примера не е единствен.
ср юни 27, 2018 10:49 pmalexfs написа:
...Значи двужилен ... така добре ли е ? :?
Не, не е добре. Слага те в групата на измамените овчарчета.
:partyman:
EDI - майстор
Ептен оплетохте нещата между инструменти и други консуматори. :lol:
plamen6703 - майстор
Важното е да се ръси "мозък" и да има линкове от невеж гугъл търсач и "разбирач", но поне стана весело като намеси за по-голяма "тежест" и Темида :lol:
gogo7777 - майстор
ср юни 27, 2018 9:01 pmhidrazin написа:
Освен че кабела остава гъвкав до -35 градуса си има и други предимства......
Аз при -35 градуса се занимавам с кулинария, разврат и битов алкохолизъм. Никакви удължители не опъвам.....камо ли па в градината :)

Аз не бих си направил /купил/ удължител от трижилен кабел за да го ползвам за разни резачки, косачки и тем подобни ръчни инструменти, където се търси дължина и практичност. Като ми потрябва "универсален" удължител тогава бих си направил друг 20-на метров трижилен 3х2,5
alexfs - напреднал
Да вметна само, целта освен че е техниката да работи, но и да е безопасно и удължителя да издържи дълго време :-D
kr1100 - майстор
[quote=plamen6703 ако ти прилегне отнякъде безплатно взимай и не се колебай :-D !
[/quote] :)
Aз има направени 2 удължителя от 40 и 50м от КВЕШ М 7х0,75мм2 / с калайдисан многожичен проводник и различен цвят изолация на жилата /с екранна оплетка. Правих ги някъде 1995-6 г. Зимата трудно се навиват , но пък вършат работа
Имам и 1 немска макара с кабел 3х1,5 мм2 -50 м.
mutibg - напреднал
Здравейте,
"valentino76bs" мисля че говорим за удължител а не за разклонител, удължителя според мен е за градинска техника на който кабелчетата са доста къси като например електрически резачки, електрически косачки и много други. Ако е тип макара с разклонител е друго нещо но що се отнася използването и с електрожен е доста спорен момент поради факта че е препоръчително при ползването и да се развива иначе става като бубина, загрява много и може да се стопи кабела при голямо и продължително натоварване. Аз ползвам и тип макара за по-сериозни неща и един удължител 30 метра за градинската техника.
hidrazin - майстор
пет юни 29, 2018 8:59 ammutibg написа:
... иначе става като бубина ...
Това не е вярно. Не става като бОбина.
Иначе да, препоръчително е да се развива защото може да се запали но не защото става голяма индуктивност.
alexfs - напреднал
Няма да използвам електрожен за този удължител :!:
Най-често ще се използва за тример, косачка, саблен трион, верижен трион, а може би и фреза.
hidrazin - майстор
Няма значение, пак е силно препоръчително да го развиваш ако е на макара.
Поне по-голямата част от него.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7

Тема "Избор на удължител за градинска техника" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: