• 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
mitcd - специалист
Celeborn той си замина давай бирата че се съмна ! :lol: [/b]
Тани - модератор
Мисля че си получи и схемата и обяснението , което стана съвсем подробно след спора ни с ESPACE , който лично аз приемам за плодотворен! Смятам , че човек , който никога не е свързвал би си направил изводите.

Изображение
mitcd - специалист
Човек да се обърка с тия черните връзки

Прикачен файл

re-shemall.jpg
re-shemall.jpg (97.36 KиБ) Видяна 4582 пъти
Justy - майстор
Ако тук има две групи консуматори - аз съм Рабиндранат Тагор :lol:

Може би да са свързани така :wink:, което е същото като задрасканото с Х-четата

Прикачен файл

re_shemall_140.jpg
re_shemall_140.jpg (97.36 KиБ) Видяна 4569 пъти
mitcd - специалист
Разликата е единствено в това да не се объркат кабелите по завъртането на верига(затова са и с различни цветове).Дори и падът на напрежение ще е по малък с по горната схема!И кой е казал че са две групи ?
subzero - специалист
добре това го разбрахме и бихте ли показали как ще стане връзката ако има още един трансформатор?
mitcd - специалист
С още един траф??Всеки траф си е в собсвена верига на лампите.Никаво преплищане.Просто захранването на трафовете се взима от едно място - 220 В.
subzero - специалист
да де това го знам :) въпроса ми по точно как от основния кабел които ми е пуснат от кутията да свържа 2 или повече трафове? или за всеки траф трябва да си пускам отделен кабел от раз кутия ?
bobus - помощник
Ми колегата ти е обяснил много ясно, нулата на кабела го свързваш с всички нули от трафовете (с клема или с усукване), след това всички фази от трафовете ги свързваш с фазата на кабела ;) Успех.
subzero - специалист
можеш ли да ми драснеш една примерна схема защото ако те разбирам правилно ти ми казва6 да ги вържа както е показано на първа страница на тази тема от sez_djebel , но следващия коментар които е даден отрича че е правилно да се свързват така :? и аз затова се чудя, ако можеш драсни една схема ще съм ти мн благодарен :)
  • 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10

Тема "Аматьорски въпрос за свързване на 220V>12V трансформатор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: