Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
DMN - майстор
julianvv написа:
поз4 98ома
Позиция 1 искаш да кажеш...
Абе ти явно си успял с пърженето на картофите и сега си ударил я биричка, я винце... :-D
:partyman:
julianvv - помощник
пет окт 19, 2018 11:15 pmDMN написа:
Ами това е - не си сбъркал.
Е добре,ама котлона след около 20мин отива от 2000 на 800 . И то плавно си пада,не е изведнъж!
Да не би вярно да трябва да монтирам 1500вата котлон без термозащита?
Те и как вече ги сглобяват,нямам думи,чисто нова я взимаме ,монтирам я и на 2 пъти както си работи майка ми и печката така гърми че ни изключва централния бушон,долу в таблото.Отварям аз и кво да видя едно от кабелчетата с клема което е към ключа на фурната се измъкнало/или може и да не са го пъхнали/ та кат допре и бам бушона долу! И това на печка на 1 седмица ;) ,Представящ ли си :)
julianvv - помощник
пет окт 19, 2018 11:27 pmDMN написа:
julianvv написа:
поз4 98ома
Позиция 1 искаш да кажеш...
Абе ти явно си успял с пърженето на картофите и сега си ударил я биричка, я винце... :-D
Не бе човек ;) не се бъзикам,уж всичко съм свързал както трябва а котлона ,както го вкл на 4 и гледам на уреда как почва плавно да пада от 2000 до 800 .
Затова и написах темата защото е странна тази работа! Ще взема един без защита и ще видя,явно си е от котлона!
julianvv - помощник
Благодаря на всички за съветите.
Явно съм се справил с връзването , но нещо куца!
Ще го боря като поръчам котлона без защита и ще пиша за резултата.
Приятна Събота и Неделя на всички Ви :)
julianvv - помощник
пет окт 19, 2018 10:55 pmhidrazin написа:
ТАЗИ е 1500W и е без термозащита.
Но с неправилно свързване пак може да не пържиш картофи...
Здравей,днес поставих 1500 ватовата плоча. Мощността падна на 1350вата,но ги държи и картофите вече са идеално изпържени!
Благодаря,както на теб, така и на всички други ,които се включиха в дискусията!
DMN - майстор
julianvv написа:
Мощността падна на 1350вата,но ги държи
А колко беше мощността преди да падне на 1350 вата?
Най-вероятно не е паднала, а си е толкова за тази плоча, при напрежението в мрежата, което имаш.
julianvv - помощник
вт окт 23, 2018 8:00 pmDMN написа:
julianvv написа:
Мощността падна на 1350вата,но ги държи
А колко беше мощността преди да падне на 1350 вата?
Най-вероятно не е паднала, а си е толкова за тази плоча, при напрежението в мрежата, което имаш.
Почна от 1495 и отиде на 1350,но си я държи ,като малко играе 1330-1350, така ме устройва,важното е че не е 800 вата ;)
DMN - майстор
Има го този момент, при нагряване до висока температура се вдига съпротивлението на нагревателя и мощността пада. Абе на много висока температура ги пържиш тия картофи, пробвай поне веднъж и с кюфтета :-D. Дано имаш чувство за хумор :) . Според мен всичко е нормално вече :supz: .
hidrazin - майстор
вт окт 23, 2018 7:53 pmjulianvv написа:
пет окт 19, 2018 10:55 pmhidrazin написа:
ТАЗИ е 1500W и е без термозащита.
Но с неправилно свързване пак може да не пържиш картофи...
Здравей,днес поставих 1500 ватовата плоча. Мощността падна на 1350вата,но ги държи и картофите вече са идеално изпържени!
Благодаря,както на теб, така и на всички други ,които се включиха в дискусията!
Радвам се че картофките вече са добре изпържени.
Не ме радва това "падане" на мощността от 1500 на 1350 вата. Просто има нещо гнило.
Разликата е 10% а материалите използвани за направа на нагреватели въобще не се вписват...
Нормално е при нагряване да се повиши съпротивлението на нагревателя но става дума за части от процента при тези температури.
Тааа ... на оня "уред" дето използваш нещо му нямам вяра.
Измери (ако имаш възможност) какъв е тока и напрежението при студена и при загрята плоча - амперметър. токови клещи...
Просто ми е интересно...
:partyman: :partyman:
hidrazin - майстор
вт окт 23, 2018 9:06 pmDMN написа:
Има го този момент, при нагряване до висока температура се вдига съпротивлението на нагревателя и мощността пада.
Не толкова, не и 10% ...

Тема "Защо мощността на котлона пада при продължителна работа?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: