• 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 17
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
krismarg - специалист
Нали е къща? По добре е да боднете един кол наблизо за РЕ и пускате кабел до таблото. Така ще имате правилната комбинация трипроводна линия за ДТЗ.
bavareca7778 - специалист
вт окт 30, 2018 8:34 pmkrismarg написа:
Нали е къща? По добре е да боднете един кол наблизо за РЕ и пускате кабел до таблото. Така ще имате правилната комбинация трипроводна линия за ДТЗ.
Да къща е и ще с еням и централния кабел до къщата... Предполагам самото табло има земно и ще ги накарам да ме вържат там
iliya_i - майстор
Много лесно ги биете тези колове. А по-интересното е, че както и където ги забиете, винаги от раз ви се получава. После сигурно викаш всяка година лаборатория за проверка.

То чули, недочули, тръгнали съвети да дават!

Съветвам авторът на темата да не чете подобни съвети!

Калпав самоделен заземител е много по-опасен от нулата на ЕРП-то.
nikolov333 - майстор
..е то не е казано, че трябва да се разчита само на него, освен ако не се вързва по системата ТТ, а при TN-C-S така и така се обединяват с нула-та на енергото и не е фатално, ако не се проверява, както го пише по книгите..
вт окт 30, 2018 9:24 pmbavareca7778 написа:
вт окт 30, 2018 8:34 pmkrismarg написа:
Да къща е и ще с еням и централния кабел до къщата... Предполагам самото табло има земно и ще ги накарам да ме вържат там
На тяхното земно пък хич не разчитай.. :yawinkle:
kozl - майстор
Е оно като са обеднени, на кое да разчита :?
Ето една примерна схема как трябва да се вържат ДТЗ , ако греша някъде кажете къде ми е грешката ....не всичко е навързано тук но така ли трябва да продължавам ????? Земята не съм е рисувал тя е ясна ....не трябва да се обединява с нулата ... всички земи влизат в таблото и от там директно на земя ????

Прикачен файл

IMG_20181031_093405.jpg
IMG_20181031_093405.jpg (94.75 KиБ) Видяна 1871 пъти
sts - специалист
iliya_i за Вас какво означава коефициент на едновременност /Ке/.
Като се използва Ке се избира ДТЗ 25А.
Коефициента Ке се взема от таблици.
iliya_i - майстор
ср окт 31, 2018 10:51 amsts написа:
iliya_i за Вас какво означава коефициент на едновременност /Ке/.
Като се използва Ке се избира ДТЗ 25А.
Коефициента Ке се взема от таблици.
За кухня и дневна коефициента на едновременност 0.3 ли е?
То по една отоплителна печка 2 кВ ако включиш едновременно на двете места и ко' пра'им?
nikolov333 - майстор
ср окт 31, 2018 9:42 ambavareca7778 написа:
Ето една примерна схема как трябва да се вържат ДТЗ , ако греша някъде кажете къде ми е грешката ....не всичко е навързано тук но така ли трябва да продължавам ????? Земята не съм е рисувал тя е ясна ....не трябва да се обединява с нулата ... всички земи влизат в таблото и от там директно на земя ????
..да до тука е окей като свързване, само виж коя серия предпазители и ДТЗ ще избереш и с каква крива на изключване трябва да са и купувай само от нея или ако са различни, избирай с еднакви външни габаритни височини, за да нямаш проблеми с монтажа на шината . :idea:
ср окт 31, 2018 5:17 pmnikolov333 написа:
ср окт 31, 2018 9:42 ambavareca7778 написа:
..да до тука е окей като свързване, само виж коя серия предпазители и ДТЗ ще избереш и с каква крива на изключване трябва да са и купувай само от нея или ако са различни, избирай с еднакви външни габаритни височини, за да нямаш проблеми с монтажа на шината . :idea:
Спрял съм се на Schneider ..... единствено таблото е на ел марк понеже в магазина нямаха на него ....Смятам и ДТЗ да е Schneider ...... Кривата на изключване е ,, C ''

Да питам и нещо с цел спедтяване на кебел..... в едната стая има комин .... пречи ли нещо от там да минават кабели понеже ще се наложи да обиколя цялата стая за отделния кабел на климатика и кабела за контактите на ТВ , конзоли ,уредби и такива неща .
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 17

Тема "Свързване на ел табло" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: