ср ное 07, 2018 12:46 ammironcho написа:Да, разбрах ти мисълта и в този случай може да го сложа и преди тези за гаража и преди него да сложата двата кръга за кухнята ....така ще станат в група и няма да е към ДТЗ.До колкото за спалнята , едно време там е било кухня и когато е правих спалня си оставих два контакта само евентуално за ТВ и за това сметнах че пералня и ТВ няма да са проблем.В момента се ползват само за зареждане на телефоните и нищо друго...няма ТВ и не знам дали въобще ще има но го има като опция. Ако има проблем и принцепно трябва и пералнята да е отделно .... ще и пусна и на нея отделен кабел. Имам 2 свободни места.вт ное 06, 2018 10:29 amsts написа: Подреждам АП в таблото като редувам т.к. на мощен консуматор /печка и бойлер/Да бе да и става... бъркотия.
с т.к. на по малък консуматор /осветление,климатик и др./.
Табло се реди по предназначение на токовите кръгове, а не по вижданията на монтажника. Има си други начини за справяне с евентуално награвяне, което тук е почти невероятно да се случи.
Баварец, направи ги както си ги решил на последната си схема. Всъщност бих ти предложил да преместиш АП-то за печката след осветленията преди ДТЗ-то. Така кухненските АП-та ще са почти в група (ще ги разделя ДТЗ-то). Ако имаш празно място мисля, че е добре да разделиш спалнята от коридора+пералня.
Последна промяна от bavareca7778 на ср ное 07, 2018 1:42 am, променено общо 2 пъти.