Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Направих си едно дървено бунгало сред природата близо до София но до него трудно би достигнала вода или ток!!! Какво бихте ме посъветвали да направя така че да може да с някакво акомолаторче или някаква друга машинарийка да захрана 2-3 крушки !
Palawnik - специалист
Ако искаш да се наслаждаваш на тишината по-добре с акумулатор. Има доста варианти. Като започнеш от лампа от автомобил, преминеш през лунички за 12V и стигнеш до инвертор (предполагам в форума за електроника ще ти кажат как да си направиш или някой ще ти помогне). Недостатък е ограниченото време на ползване. Един акумулатор 60 амперчаса ще ти захранва една лампа 50W около 13-15 часа. Ако са две 6-7 часа, а три около 2-3 часа. На пазара има и 120 амперчаса, нооо са доста тежки.
Ако решиш да се лишиш от тишината и спокойствието тогава си вземи генератор. Виждал съм ги по магазините в които продават електро инструменти. Тук неудобствата са че е шумно, а ако не ще да запали?
Една идея: В последно време се разпродаде доста военна техника. Ако имаш късмет може да намериш нещо интересно на приемливи цени. Огледай се по местата където изкупуват скрап.
За да ти помогнем реши кой вариант ще избереш.
Само като идея виж това :
http://www.starton.150m.com/
Тани - модератор
Аз бих ти препоръчал луминисчентно осветление на 12 волта Една 20 Wлампа свети доста прилично и от личен опит издържа 3 денонощия , ако не палиш автомобила :-D :-D :-D Като ти гледам бунгалцето не ти трябват повече лампи! А защо пък да не е и от тези луминисчентните мисля ,че са 8 W малките , които се използват за повижни лампи за ремонт на автомобила?Дори може да си я държиш под седалката , за авариини случаи ,и да си я сваляш като идеш на бунгалото! Мисля че в Метро бяха около 10 лв.
mien - специалист
Напално подкрепям Тани,наскоро бяхме на излет с преспиване и вечерта се осветявахме с три лум.лампи по 8 вата,даже имаше и едно от тези маките LCD телевизорчета,и едната лампа светеше при децата цяла нощ.Всичко това на акумолатор 65ah,на сутринта дизеловата ASTRA на приятеля ми за учудване запали без проблеми.Лично аз смятам че това те устройва за бунгалото.
Duke_BG - специалист
предполагам че нямаш намерение да си там повече от 2-3 дни така че с чиста съвест можеш да използваш от онези преносими луминисцентни лампи - те са си с акумулатори вътре и се зареждат на 220 В накои от тях са и с радио така че дори и да си вземеш три такива няма да имаш никакви грижи :) а можеш и да ги модифицираш малко като им изкараш букси за 12 волта и ако случайно клекне вградения акумулатор да вържеш към акумулатора на колата

а ако не искаш да ги разнасяш всеки път просто си изгради вътрешна инсталация с луминисцентни лампи за 12В малко по-дълъг кабел и направо за акумилатора на колата без да го сваляш от нея ( или си монтирай букса за ремарке - мъжка и женска са около 12-15 лв комплекта в метро)

попитай и колегата Osiris дали не е разработил вече светодиоден вариант за осветление :)
Тани - модератор
Днес тъкмо гледах една "луничка" изпълнена със светодиоди и се сетих за тази тема :-D :-D :-D Попитах за цената , но трябваше да робят в компютъра , а имаше други клиенти и не ми се чакаше , но мисля че това ще е най-икономичния (на ток :-D :-D ) вариант! А като се има предвид и че луничките са на 12V :2thumbs: :2thumbs:

Тема "Захранване?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: