Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
sokolov.91 - майстор
Толкова ли незнаете кой да почерпите от енергото да дойде и да ви кербова 2,3,4,5 биметални пури? Има пури 16 квадрата алумин към 10 квадрата мед с външна изолация и техниците от енергото си ги имат в наличност както чевек в себе си винаги има жълти стотинки. Разпитваш, намираш, черпиш/плащаш идва човек и за 5 минути ти прави прехода от алумин към мед както се прави и от там нататък не се занимаваш с глупости.
valentino76bs - майстор
пет яну 04, 2019 10:08 pmgadabun написа:
Ако елиминиран тези маншони, защото трябва да резна проводника, може ли в единия край на АП да влиза САВТ, а в другия да излиза СВТ мед? И как стои въпросът с нулевата шина-може ли да са закачени и меден проводник и алуминиев едновременно? Попадал съм на
Виж колегата какво казва тука...
пет дек 01, 2017 12:20 pmmironcho написа:
Проблем със свързване към предпазителя няма - клемите са кадмирани и се понасят добре, както с мед, так и с алуминий. Обърни повече внимание на свързването на нулевия проводник към шината или каквото си предвидил за целта.
Аз не съм изобще фен на алуминия само на цената му... :-D
Последно се изложихме с един такъв преход не стига ,че го карбовахме с г.ъза си (той и кабела малък де и за това така стана) и се изкриви и аз щото съм умен да го изправя го чукнах малко и приключи.
Прикачен файл:
1.JPG
radius - майстор
Е последно да спя ли спокойно или да сънувам кошмари? Че лично аз съм натикал САВТ в ic60 шнайдерски предпазител. :oops:
valentino76bs - майстор
пет яну 04, 2019 10:59 pmhidrazin написа:
А тва че някой си е натикал директно халуминиев проводник и е нямал проблеми (за сега) не означава че е правилно.
:partyman:
В къщи може нъли :) мързел ко да прайш ,че и два ги набутах на едно място :) .Но засега няма почти никаква консумация ,та временно докато тея вампири от evn ми отпуснат втора партида 3ф евентуално.
gadabun - помощник
пет яну 04, 2019 10:59 pmhidrazin написа:
Ти не прочете ли темата? Там всичко е написано.
Ето и още от каталога на Шнайдер. Там ясно е написано - медни кабели се свързват директно.
Алуминиеви - с аксесоари.

Schneider.jpg

А тва че някой си е натикал директно халуминиев проводник и е нямал проблеми (за сега) не означава че е правилно.
:partyman:
Благодаря за насоката. Сега остава да потърся такива накрайници. Ако може някакви конкретни магазини,линкове и т.н.

П.С. Като се замисля в таблото на ЕнергоПро алуминиевите проводници са забити без аксесоари в предпазителя...явно са на принципът КАКТО ДОДИ :lol:

Тема "Свързане на алум. кабел към автоматични предпазители." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: