Толкова ли незнаете кой да почерпите от енергото да дойде и да ви кербова 2,3,4,5 биметални пури? Има пури 16 квадрата алумин към 10 квадрата мед с външна изолация и техниците от енергото си ги имат в наличност както чевек в себе си винаги има жълти стотинки. Разпитваш, намираш, черпиш/плащаш идва човек и за 5 минути ти прави прехода от алумин към мед както се прави и от там нататък не се занимаваш с глупости.
пет яну 04, 2019 10:08 pmgadabun написа: Ако елиминиран тези маншони, защото трябва да резна проводника, може ли в единия край на АП да влиза САВТ, а в другия да излиза СВТ мед? И как стои въпросът с нулевата шина-може ли да са закачени и меден проводник и алуминиев едновременно? Попадал съм наВиж колегата какво казва тука...
пет дек 01, 2017 12:20 pmmironcho написа: Проблем със свързване към предпазителя няма - клемите са кадмирани и се понасят добре, както с мед, так и с алуминий. Обърни повече внимание на свързването на нулевия проводник към шината или каквото си предвидил за целта.Аз не съм изобще фен на алуминия само на цената му...

Последно се изложихме с един такъв преход не стига ,че го карбовахме с г.ъза си (той и кабела малък де и за това така стана) и се изкриви и аз щото съм умен да го изправя го чукнах малко и приключи.