• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
kozl написа:
Има вероятност това да е за печката - твърда връзка и да е покрито с мазилка.
Как да разбера къде излиза? Там където ще е печката има два контакта, като от разпределителната кутия над тях се вижда да вървят кабели и към двата. Пак ще огледам кабелите, дали този в разпределителната кутия не е с по-голямо сечение и дали не отива към единия контакт.
burkov написа:
Я кажи къде е този блок, че един приятел жичкаджия скоро довършва един такъв и разказваше че е кошмарно положението.
Красна Поляна 3
kozl - майстор
За печката не би следвало да има разпределителна кутия, защото кабела от апартаментното табло трябва да се прекара директно до мястото за печка, с изход на височина по близко до пода за твърда връзка, където по проект е предвидена печка. Или ако кабела за печката минава през разкл.кутия, следва да е транзитен, без разклонения.
Може да се търси кабел под мазилката с детектор за кабели под напрежение и ако стената е тухлена, а не стоманобетонна - да се търси кабела с метал детектор.
Все пак има АП + излизащ кабел от ап.табло и следва да се открие къде е изведен този кабел.
FM STEREO - специалист
ср яну 16, 2019 11:12 pmnikolov333 написа:
Аз па не вервам на 4 квадрата захранващ, да турят главен 50А..ма то вече всичко си е е..ало ма..ата, да не говорим за три проводна инсталация, но тая нулева шина в безтегловност и в близост до гребена, направо си е за.. :axe:
Има на много места и то не от незнание а от това, че когато са правени инсталациите не е имало кабели и се правело с каквото има, при мен и съседа с който сме къща близне и сме роднини е правено от баща ми, който беше електричар, захранването от френският кабел идващ от улицата до таблото в къщите в гофре беше 4кв от старите кабели с изолация наподобяваща оплетка от конци, така беше карало повече от 20години като у съседа се товари яко, смених ги преди 4години с шестица. На една друга съседска къща, която беше закупена от роми преди години ситуацията е същата само, че там парадоксът е, че няма никакво табло в самата къща, как не са се запалили не знам :-D
  • 1
  • 2

Тема "Съвет за ел. инсталация" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: