• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
moimoimoi - майстор
имаше един колега дето искал 15 киловата и да плати 696лева, ама с този коефициент 15/0,7=21kw и го сложили в графа 16-50киловата и го накарали да плати 2316лева

като пишеш че искаш 6 киловата ,получаваш 6 киловата но вече плащаш не 444 лева а 696 лева
Билян - специалист
Заяви най малкото възможно да те включат. След това ги викаш че автомата много пада без да е натоварен почерпваш ги и ти сменят автомата с какъвто кажеш аз така направих и нямам никакъв проблем вече две години.
ribolovec2 - напреднал
ср яну 23, 2019 8:40 pmmoimoimoi написа:
тогава да
виж тази тема viewtopic.php?f=11&t=60727&hilit=%D0%BC ... 0%BD%D1%82
прочетох темата... както излиза за партида 6 kW при цена 444 лв на моя си кабел 2 х 6 мм2 ще ми сложат електромер и АП 32 А ?

Въпросът, който все още ме гложди, е ако платя 696 лв какъв АП ще ми поставят при 2 х 6 мм2 (т.е. няма да поискат повече квадратура, защото този не ми се разбутва) 40 А ? 50? 63? Тези, които казват в тази тема и в другата от линка, че е масова практика 4 мм2 с 32А... нз, според мен е малко. Какъв трябва да е този кабел и как да е положен, за да е изрядно това нещо... СВТ в почвата? Явно всичко това се има предвид в някакъв много оптимален случай..
ribolovec2 - напреднал
ср яну 23, 2019 9:03 pmБилян написа:
Заяви най малкото възможно да те включат. След това ги викаш че автомата много пада без да е натоварен почерпваш ги и ти сменят автомата с какъвто кажеш аз така направих и нямам никакъв проблем вече две години.
Но доколкото разбрах, когато по документи си се води еди колко си ампера автомата нищо не им пречи при следващата проверка да го сменят обратно с какъвто е записан, че трябва да е?
Билян - специалист
Малко вероятно да го сменят. При мен бяха сложили 10а автомат трифазен но кабелите до електромера си бяха като на другите. След електромера си е твой проблем при мен нямаше и кабели аз си ги сложих 16квадрата свт никой нищо някой е минал пломбирал е и това е
iliya_i - майстор
ср яну 23, 2019 8:30 pmmoimoimoi написа:
идентификатор е номер и се дава на всеки самостоятелен обект
сега вероятно гаража се води към апартамента и не са разделени на два самостоятелни обекта
Имам гараж в блок, строен 1982 г. Гаража и апартамента са ми на обща партида, но по закон гаража се води самостоятелен обект и има собствен идентификатор в кадастъра. Справка:http://www.cadastre.bg/faq/kakvo-e-samo ... a-registur. За разлика от гаража, паркоместата, мазета, тавански помещения не са самостоятелни обекти.
ribolovec2 - напреднал
Сега се сетих още нещо. Ако гаражът е на частно лице, а не на фирма, партидата е битова и изразходваната енергия се плаща като вкъщи с дневна и нощна и т.н., нали? Питам, защото чух, че при аналогичната ситуация във ВиК (нова партида за гараж) водата се плащала като промишлена, а не като битова.
  • 1
  • 2

Тема "Партида - Мощност - Кабел - Предпазител" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: