Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Atanas66 - помощник
Здравейте искам да демонтирам стар домофон , но не знам какво да направя първо . Звънците на входа и домофоните от отдавна не се ползват и не работят ! Вътре в домофона има ли някво ел напрежение ! И може ли просто до отдвия болтовете на кабелите и да ги прибера в дупката ? 8-[
Atanas66 - помощник
Изображение ето и снимка .

Прикачен файл

20190725_154314.jpg
plamen6703 - майстор
Действай смело, каквото и да направиш стига да свалиш домофона няма да имаш проблеми :) !
Успех! :partyman:
Atanas66 - помощник
А вътре има лш някакво ел напрежение ? #-o
plamen6703 - майстор
И да има е безопасно :) но сигурно отдавна няма нищо щом не работят звънците и домофоните. :partyman:
Atanas66 - помощник
Също така имам един кляч за лампа с него се включва лампата във входа ! Тя вече е със сензор и тоя ключ не ми трябва ама пак се чудя дали по него тече ток :D :?
plamen6703 - майстор
Махай и бутона на стълбищното щом се е "изчерпал", опасността е същата като с махането на домофона :) ! :partyman:
zz_stefanov - майстор
чет юли 25, 2019 5:20 pmAtanas66 написа:
Също така имам един кляч за лампа с него се включва лампата във входа ! Тя вече е със сензор и тоя ключ не ми трябва ама пак се чудя дали по него тече ток :D :?
Ако в таблото на входа има все още стълбищен автомат и е под напрежение е възможно да има офазяване на едната жичка при бутона ти.
Често, като се поставят тела със сензор, майсторите пъскат директно фаза до всичките лампи и не се занимават да демонтират и изключат останалото. Провери първо.
kozl - майстор
чет юли 25, 2019 5:20 pmAtanas66 написа:
Отговора се крие от начина на свързване, който е приложил този де е превключил захранването на осветлението към новите плафони със сензор.
Най-лесно е да не се маха автомата за стълбищно осветление и изхода към лампите да се вкара в клемата за вход фаза към автомата. Тогава бутоните остават под напрежение, а автомата продължава да работи самостоятелно, без да влияе на осветлението.
Е точно така бяха направили в сградата де живее моя син.

Тема "Проблем с домофон" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: