• 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
moimoimoi - майстор
дал съм го за пример да се види какъв е тока на вторичната, защото колеги изразиха мнение че това е тока на вторичната.
пък и автора е извикал "образован Ел. инженер" дето е мерил тока,т.е. би трябвало да измери на първичната, там е интересното.
pvk1967 - специалист
Вече съм съвсем шашнат от цялата чорба и май след демонстрацията която ми направи вчера новия ми познат разбрах, че на 380 волта трафа няма да ползва нула и няма да си правя проблеми със съседите... и ще потърся специалист да ми пренавие трафас подобни показатели на този волтаж...!
pvk1967 - специалист
А също не ми харесва и резултата от моите не професионални въпроси и коментари и май ще е по добре да благодаря и да се извиня на всички и да прекрати тази тема...!!!
Lutchezar - майстор
пет авг 02, 2019 8:47 ampvk1967 написа:
А също не ми харесва и резултата от моите не професионални въпроси и коментари и май ще е по добре да благодаря и да се извиня на всички и да прекрати тази тема...!!!
Професионални отговори само от хора с съответното образование и професия. Ние тук сме предимно аматьори и споделяме опит и знания.

Никой не се е родил научен, но нищо не пречи на някой да учи, стига да го желае.

Начинът по който задавате въпросите си и естеството на проблема, който е строго специфичен и в тясна сфера не могат да доведат до бързо и еднозначно решение.

Лично моето мнение е че точно този трансформатор в сегашния му вид е еквивалент на оръжие за масово поразяване. Разположен в стратегическа точка може да срине няколко министерства, десетина компютърни центъра ще дадат фира след няколко десетки работни сесии, особено ако не са си вързали гащите със осигуряване на захранването.
Няма нужда да ни хакват, ние сами си се справяме достатъчно добре!
:weedman:
moimoimoi - майстор
това нещо и на две фази/380 волта /да е ще прави почти същите проблеми....само тези дето са на третата фаза закачени няма да имат проблем.
това нещо е за усамотен район или в някое предприятие да си вземеш помещение под наем в което има стабилно захранване
fox_vt - майстор
Не ти знам честотата на заваряване но може би е добре да се замислиш за предложението за използване на кондензатори. Незнам колко би било обосновано икономически де.
Lutchezar - майстор
пет авг 02, 2019 2:30 pmfox_vt написа:
Не ти знам честотата на заваряване но може би е добре да се замислиш за предложението за използване на кондензатори. Незнам колко би било обосновано икономически де.
По-горе авторът е писал че няма никаква електроника, само траф, контактор, кабели и клеми.
Следователно се определя от мрежата
fox_vt - майстор
Еми няма. То идеята е да сложи. Да зарежда бавно кондензаторите и да ги разрежда бързо при заварката. Така няма да има никакъв товар на мрежата. Сега как може да се направи това спецовете да кажат.
ПП осмислих ти поста. Под честота имах предвид на какви интервали заварява и дали ще има време да се заредят евентуални кондензатори.
Lutchezar - майстор
Моите едновремешни преподаватели по Силова Електроника си имаха фирма. Защо непрекъснато го насочвам към такива хора?
Никой с достатъчно богат теоретичен и практичен опит не влиза тук за да му даде готово решение, иначе е супер да си чешем езиците /и пръстчетата/.
:partyman:

Допълнено:
Ще му сметнат и защити и филтри и ще знае кое кога и защо се случва....
fox_vt - майстор
Абе не бъди толкова убеден за това. Форума е направи си сам но има доста хора можещи и знаещи. Повечето които пишат в раздел електротехника се занимават със това. Ясно е че ако отиде при подходящи хора за подходящи пари ще му помогнат принципно. Но щом човек търси помощ от тука при положение че гугъл ще изкара една торба оферти за платена услуга, значи иска да е възможно най евтино.
  • 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11

Тема "Правен апарат за точкова заварка консумира много ток при работа" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: