Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
valentino76bs - майстор
нед авг 04, 2019 7:43 pmЧираче написа:
нед авг 04, 2019 6:59 pmhidrazin написа:

Ми ... не си. Акумулатора много препоръчително да е тягов.
Една от предишните ми коли с двигател 2000 кубика по документи е с акумулатор 44Ah...
:partyman:
По принцип си прав. Но каква е разликата в цената между двата? Зависи от предназначението. Колко години издържа акумулатор за автомобил, и колко издържа тягов? Карал съм на колата си акумулатор 8 г., докато тяговите издържат максимум 5. Всичко е с много условности. Така, че спести си критиката, всезнайко :lol:
Къде тяговите издържат 5? Защо ги сравняваш двата,като те са за различни режими на работа?
Чираче - майстор
нед авг 04, 2019 8:08 pmhidrazin написа:

Дрън, дън, дрън, гола вода и кал в ушите... :-D
Студено, студено ... и си много далеч от истината.
Аргументирай се. Така е с всичките ти постове, по чифутски. Пишеш много, но нищо не казваш. Нищо конкретно. И по същество. Това е да си специалист по всичко. гОла вОда
kozl - майстор
нед авг 04, 2019 6:35 pmyulian aleksandrov написа:
Проблема е решен.Взех една идея по дебел кабел от този за запалка на кола за приемника.Когато по дебелия кабел е включен в телевизора Не примигва :!: но явно солара не зарежда достатъчно акумулатора..,Когато падне акумулатора на телевизора изписва,че няма сигнал и трябва да се почисти антената :? Чудя се кои вариант ще е по добър,дали да взема още един солар 100вата или да купя поне 80ампера тягов акумулатор.Всъщност защо препоръчват тягов каква е разликата?
Като отговориш на въпросите около мощностите (ток, напрежение), може би ще получиш отговор относно чуденките :wink:
пон авг 05, 2019 7:42 amkozl написа:
нед авг 04, 2019 6:35 pmyulian aleksandrov написа:
Проблема е решен.Взех една идея по дебел кабел от този за запалка на кола за приемника.Когато по дебелия кабел е включен в телевизора Не примигва :!: но явно солара не зарежда достатъчно акумулатора..,Когато падне акумулатора на телевизора изписва,че няма сигнал и трябва да се почисти антената :? Чудя се кои вариант ще е по добър,дали да взема още един солар 100вата или да купя поне 80ампера тягов акумулатор.Всъщност защо препоръчват тягов каква е разликата?
Като отговориш на въпросите около мощностите (ток, напрежение), може би ще получиш отговор относно чуденките :wink:
Много ми се искаше да мина по тънко..,без пари ватове НЯМА :partyman:
hidrazin - майстор
нед авг 04, 2019 8:28 pmЧираче написа:
Аргументирай се. Така е с всичките ти постове, по чифутски.
Към чифутите по чифутски. :lol: Ма то много трудно да прочетеш каква е разликата между едните и другите.
И що не само в електрокари (щото явно само за тях си чувал) се използват тягови.
И що в инвалидни колички, соларни системи, лодки, каравани ... се използват тягови акумулатори.
Ми щото при 100% разряд стартерния ще издъхне след 10-тина цикъла - ще му се разпаднат плочите.
При 30% разряд стратерния ще издържи повече, към 120-150 цикъла докато тяговия над 1000-1200 такива цикъла.
А дано нещо е влязло при бръмбарите... :-D
lpoik - специалист
пон авг 05, 2019 11:24 amhidrazin написа:
нед авг 04, 2019 8:28 pmЧираче написа:
Аргументирай се. Така е с всичките ти постове, по чифутски.
Към чифутите по чифутски. :lol: Ма то много трудно да прочетеш каква е разликата между едните и другите.
И що не само в електрокари (щото явно само за тях си чувал) се използват тягови.
И що в инвалидни колички, соларни системи, лодки, каравани ... се използват тягови акумулатори.
Ми щото при 100% разряд стартерния ще издъхне след 10-тина цикъла - ще му се разпаднат плочите.
При 30% разряд стратерния ще издържи повече, към 120-150 цикъла докато тяговия над 1000-1200 такива цикъла.
+1 За това са по скъпи тяговите. :drinkers: :rock: :partyman:
Чираче - майстор
пон авг 05, 2019 11:24 amhidrazin написа:

Много си отворен. Не мисли за моите бръмбари. Мисли за твоите. Казваш ми неща, които ги знам още от ученическите години. Както и да е. Прав си. МИР!
hidrazin - майстор
пон авг 05, 2019 6:12 pmЧираче написа:
Казваш ми неща, които ги знам още от ученическите години.
ВЕрвам ти ...
Brassmonger - специалист
Не включвай консуматори през контролера а деректно на акумулатора.
gogo7777 - майстор
Тяговите акумулатори имат много дълъг живот. Бих казал "вечни"......

Тема "Телевизор на 12волта" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: