• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
beos - напреднал
Аз си мисля за по слаби батерии на дистанционното за телевизора .. така му се намалява излъчването и вмешателството върху работата на климатика. Не видях да пишеш за марката на телевизора и тази на климатика, но както казаха колегите ако дистанционното на телевизора позволява да му сложиш шлаух ( вътре да не стои грозно) на IrDA излъвателя може би ще си решиш проблема по този начин много по лесно ..

С други дистанционни(ако имаш такива - ДВД, Аудио Уредба и др.) прави ли проблем или само с това на телевизора ?
mitcd - специалист
beos написа:
Аз си мисля за по слаби батерии на дистанционното за телевизора .. така му се намалява излъчването и вмешателството върху работата на климатика.
Аз не мисля така!В пулта за управление има кварц познай за какво е ?
romanpm - майстор
Написа mitcd : Аз не мисля така!В пулта за управление има кварц познай за какво е ?

Кварца участвайки в автогенератор чрез делители на честота създава само строгия ритъм на работа , намалявайки захранването /батериите/ просто спира излъчването на команди :)
gunoff - специалист
Съжелявам, че не мога да се включа с опитни данни от другия телевизор, но сега той е малко позатрупан - ремонтирам стаята в която е ( живот и здраве октомври ще ставам баща ). При първа възможност ще изпробвам как действа дистанционното на въпросния телевизор.
Благодаря на всички за отговорите !
beos - напреднал
romanpm написа:
Написа mitcd : Аз не мисля така!В пулта за управление има кварц познай за какво е ?

Кварца участвайки в автогенератор чрез делители на честота създава само строгия ритъм на работа , намалявайки захранването /батериите/ просто спира излъчването на команди :)
Нямах идея в поста си за делители на чистота, а нещо съвсем просто :?

НО, на телевизорът ми в вкъщи .. някакъв 29" Тошиба - тръба .. когато му сложа нови батерийки на дистанционното управление - дори без да насочвам дистанционното към телевизора - той "хваща" подадените му команди от дистанционното .. а след година употреба трябва да се "целя" към телевизора и то доста усърдно за да "хваща" женалата от мен команда :)..

За това ми бе и предложението да сложи ограничителен шлаух на инфра ред излъчвателя за да намали ъгъла на излъчване на дистанционното управление на телевизора.
mitcd - специалист
Четете добре какво написа romanpm.Кварцовия резонатор е за да се излъчват кодовете стабилно дори и като падне малко батерията.А това дето насочваш по от близо е друга бира.Това е защото силата на светене на инфра червения диод намалява.Но не ти бърка командите нали ?
  • 1
  • 2

Тема "Проблем с климатик и дистанционно за телевизор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: