• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
romanpm - майстор
The_FAN
а има ли опция да са без тяло?
някви скоби нещо...или пък да фиксирам тялото с гърба към вертикалното чело...
Пурите не се нагряват много и може да се закрепят с почти всичко което ти дойде на ум , в гаража си имам от 15 г. вързани с "технически конец"/тел/, но не знам за теб ли е , все пак има изисквания ! :)
rusev - специалист
Може да са без тяло, няма никакъв проблем. Отваарях една светеща реклама и там пуричките бяха захванати със скоби като стартери, дросели и другата карантия беше в единия край. В мазата съм си направил една лампа като луминисцентната пура е сложена на дъска и за да може да се държи съм я захванал лустер клеми, които са завити за самата дъсчица с видийки, а изводите на ламапта влизат в нея.
8180 - майстор
Да, може без тяло.
НО - това, което предлагат колегите заедно с тялото е почти толкова компактно - с тънките пури (12-13мм) е и електроника. С тялото 20х30мм.
Насипният вариант като комплектация е за по-старите и по-дебели пури (25мм + 5мм скоба). Баластът, дори и електронен също е обемен. Доста "хвърчащи" връзки.
За тези тънките не съм срещал да има всичко - скоби, цокли електр. баласт, но сигурно може да се намери.
За стария вар. комплектацията за 1 бр. е 7-10лв. с индукт. дросел - според пурата и от къде се взима. Готовите 8-15лв. според дължината.
Бих предпочел готовите - доста са удобни и почти всичко необходимо е в комплекта. Малко са им "нестандартни" дължините, но има 4-5 вида. Малко по-скъпо се връзват, ако не смятаме труда.
Светят същото, за дълговечност нямам още статистика (произходът сигурно е Китай, но... кое не е ).
Takezo Sensey - модератор
Диоди от илиенци , за елха ...с ъгъл на излъчване 120-150 градуса .
Запоени през 4-6 см. , е доста играчка е да ги направиш ...но 100 бр. са 10 лв. :idea:

ето при мен какво се получи :

http://www.napravisam.bg/forum/viewtopi ... highlight=
The_FAN - специалист
takezo написа:
Диоди от илиенци , за елха ...с ъгъл на излъчване 120-150 градуса .
Запоени през 4-6 см. , е доста играчка е да ги направиш ...но 100 бр. са 10 лв. :idea:

Да бе - 34 метра ... ебати играчката ! Те фирмите за осветление за това искат от 50 до 75 лева за метър LED осветление.
А като се замисля че неон е 50 лв. за метър и е къде по-готин и дълготраен.....
Takezo Sensey - модератор
Даааммм истина е ...аз постигнах скорост от около 8 метра на ден :wink:

И то почти с една ръка (че другата беше контузена) :|
mitcd - специалист
По дълготраен от светодиод -друг път !!!Със светодиоди е най добре,ама е скъпо.Предимсвата са че на практика почти не изгарят,ниска консумация.ниско напрежение и не на последно място те са абсолютно херметични.Те не че луминисцентните не са,но тая електроника колко зими ще издържи.А пък и при токов удар мноо хубаво гърмят
  • 1
  • 2

Тема "Хайде колегите вие сте на ход !!!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: