Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
krasiorocknroll - специалист
И на двата канала и имаш брум?Провери ги като изключиш поотделно захранването им.Имал съм случаи когато трафа е с недостатъчна мощност да се получи брум. :?
martjn - напреднал
Значи,ето какво sasoo и още оо-та. :-D Ти каза,че баща ти е сглобил усилвателя.Целият този усилвател трябва да сложиш в заземена метална кутия.Ако е в дървена,трябва да го екранираш с фолио,също заземено.Сигнала за усилване го подаваш по екраниран,ширмован проводник.Металната му оплетка свързваш към земята. Друго-захранването.Сега се използват филтриращи електролитни кондензатори с много голям капацитет.Резултатът е отличен.Когато електролитите остареят,изсъхват.Губят капацитет и филтрират лошо смущаващия сигнал.Виж с колко микрофарада са филтриращите електролитни в захранването на усилвателя.
Justy - майстор
sasooooooooo написа:
След провеждането на УСПЕШЕН експеримент :lol: установих, че нищо не се промени!
Ако беше поне фаза и нула, да се чуе, ама... :lol: :lol: :lol:
Не остава друго, освен да дадеш инфо за схемата. Поне снимка отблизо на ампа, че да го мислим :?
sasooooooooo - "специалист"
Благодаря за сега!
Скоро ще запозная баща ми с въпросите, които ви интересуват и дай боже развитие... :-D
8180 - майстор
Justy,
Тази схема беше много популярна на времето заради перфектните си звукови качества, но тръгваше доста трудно - поне в моята компания само с една платка като топология (самовъзбуждане и брумове).
След като е вървяла, по-добре таткото, ако все още е активен да види захранването, всички електролити и евентуално "кофти" спойка някъде - да не прецакаме колективно нещо, защото усилвателя си заслужава.
Както се изразяваше един приятел - "Свири така бързо, бързо". Тъкмо бяхме понаучили за феномена "транзисторно звучене" и това беше едно съвремените решенията.
Нямам вече нито спомени, нито някаква "сламка" - това си спомням. Аз не успях да го подкарам и смених тактиката на "трилентови активни тела".
Сасоо...,
Поздрави баща си и опитай да го амбицираш да реши проблема - ще му ръкопляскаме. Сега поне читави чаркове - бол.
Изчакай да се появят и спецовете - има такива тук. Имаше "хляб" в тази схема - не си струва да я "затриеш" - мое мнение.
Justy - майстор
Всички схеми с биполярно захранване бръмчат неистово при влошаване на граунда. Тате да провери целия път на шината. Вярно е и предположението за изсъхнали електролити.
qkobass - помощник
незнам какво е брум но имам един усилжател които ми напражи скоро проблем единият канал запо4на да дере един так1ф аден зжук и нз от кжо е прек1сжа и така ако некои помогне .. ежала :? :? :? :? :|
Justy - майстор
Брум е бръмчене с честота 50 херца. Прониква в усилвателя по захранване или от нарушена екранировка на сигналните кабели. По горе е описано как се установява откъде идва дивотията.
sasooooooooo - "специалист"
запознах баща ми с дискусията и той хубаво ми се накара :lol: , че ви занимавам с глупости...
Иначе обеща - ще го погледнем..../което ми звучи като: "дойде майстора, поогледа, поогледа и каза - ще видим! :lol: :lol: :lol: /
мерси на всички
Justy - майстор
Ти пък от време - навреме го бъзикай - тате, хората питат какво стана :lol:

Тема "Брум в усилвател" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: