Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
naB4o - специалист
Разбрано и много благодаря, тогава в този случай Оранжевия каква роля играе ? :) :?:
ssi - специалист
Ако искаш може да сложиш вместо бушон една 60W крушка.
naB4o - специалист
Част 2 :)
Има 3 двойки кабели - червени, черни, зелени. И съответно има по един кафяв и син :?:
Имаше 1 тема по надолу за цветовете но се обърках прекалено много :) Та въпроса ми е как да му измеря точно напреженията...
martjn - напреднал
Вероятно всеки чифт от всеки цвят е една намотка.Трябва да повториш процедурата с омметъра .Направи измерване и дай данните.Измери и съпротивлението между различните цветове за да се разбере дали са отделни намотки или изводи на една и съща.
mitcd - специалист
По принцип за понижаващите трансформатори намотката с най-голямо съпротивление е първичната ~220 V.Разбира се има и малки изключения заради сечението на проводниците.Но според мене щом единия чифт е отделен с шлаука,значи там е първичната.Мери къде ти показва най-голямо съпротивление и мушни ~220 V.Ако си объркал ще се чуе :lol: .Многократно съм ползвал тоя начин и още не съм гърмял :cool: Сложи си един бушон, както те посъветваха щом те е страх и това е.След като не се чуе нищо ,мериш каkви напрежения ти излизат на останалите кабели и си решаваш за какво ще ползваш трафа.
naB4o - специалист
Хаха, знам коя е първична и вторична, работата беше че тези син и кафяв са ми малко странни :) Досега съм боравил главно само с по 2 едноцветни :) и т.н. и затова съм малко объркан :) аз си ги измерих иначе, дава ми 8 15 18 на едноцветните, ама кафевото и синьото не съм ги барал :)
mitcd - специалист
Няма да е лошо при изключен траф да си измериш вторичните .За да разбереш кои кабели с кои са.Смисъл може някъде да ти излизат със средна точка примерно 2х12V или 2х15 V и т н.
Johny - майстор
Вземи от някъде понижено променливо напрежение- 10/12 V и го подай на намотката, която смяташ за първична. След това замери другите изводи и тогава анализирай. Успех!
naB4o - специалист
[quote="mitcd"]Няма да е лошо при изключен траф да си измериш вторичните .За да разбереш кои кабели с кои са.Смисъл може някъде да ти излизат със средна точка примерно 2х12V или 2х15 V и т н.[/quote

Искаш да кажеш примерно да са +-12 зелените като синия е нула ?
ssi - специалист
На вторичните ти излиза променливо напрежение. Няма + или -.
Нали каза, че си го пробвал вече към мрежата или се лъжа? Какво го мислиш още. Бодеш в контакта с бушон или крушка, и мериш изходите (уреда на променливооо). Проверяваш от време на време дали не грее прекалено.

Тема "Малко въпроси относно 1 траф-че" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: