• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
solo5 - майстор
отиди и им ги върни тия кабели :-D
без майтап, преди една седмица давах ток на една позната
тя си имаше готови кабели и си издържаха
обаче не знам какви са били и откъде ги е купувала :?
gtg1977 - специалист
Отиваш в някой магазин за ел.материали и ще искаш кабел меден многожилен 16мм2/ПВО/.Три метра ще ти стигнат като го срежеш на две,по метър и половина ти е достатъчна дължина.Купуваш и 4 щипки,такива където ги използват за електрожени.Слагаш ги от двата края на двете парчета кабел,стягаш здраво и готово.Имай впредвид,че големината на тока,който минава през тях е много голяма и затова се топят.Направи ги така и няма да имаш повече проблеми.
Милен - майстор
Споменатия по горе кабел ПВО (рекордоман) е с твърди жила и при такова голямо сечение ще ти е труден за манипулации.
По добре си вземи както ти казаха меден гъвкав например ПВ-А2 (или H05V-K), може и кабел за електрожен с гумирана изолация тип ШКГД (HO1N2-D)

Въпроса за сечението е относителен зависи дали е за кола или от време на време ще се ползва за някой камион.
Минимум 16кв и качественни щипки. 16кв издържат за продължително време 100А.
gtg1977 - специалист
Извинявай МИЛЕНе грешката е моя.И аз имах предвид ПВА. :wallbash:
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
С метровски кабели, на мен пък, изобщо не можаха да ми подадат ток. Ама с такива от електрожен стана. Та, разбирам, че нищо не разбираш от кабели (като мен) и сам няма как да си ги направиш. Купи си за електрожен.
Отделно, дето мен не ме блазни идеята да имам в колата си всичко което може някога да потрябва. Напомня ми за волгата на баща ми, натоварена с още една волга за части + съответните инструменти. Имам си джиесем за целта. Покрива ми всички нужди винаги и навсякъде.
Я! И що толкоз бавно пращах та ме изпреварили!?!
докера - специалист
Доста такива кабели , купувани от тук и там , съм преправял на познати :-D
Външно изглеждат като 10-16 кв. , а вътре самия проводник е 1-1.5кв. :shock: :lol:
Та така - както ти казаха по-горе - 10-16кв проводник ПВ-А2/вземи поне 5м - за да ти стига/ , имай в предвид , че само ширината на автомобила е поне 1,5м :wink:
  • 1
  • 2

Тема "Относно кабели....." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: