• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
svetliopi44 - Чирак...
Колеги дайте съвет за поялник.. .Да поясня ... хич не съм в час с тия работи та всеки съвет е добре дошъл... искам да си купя поялник но не знам какъв :? ще ми трябва за платки и дребни щуротии от време на време ...няма да се използува професионално ... Благодаря ... :)
Master_Kenobi - V.I.P.
Щом е за дреболиики вземи индукционен или маломощен (до 50 вата) с по-финни "човки". Идеята е, че с мощен споялник може да прецакаш полупроводниковия елемент, който запояваш, пък и накрайниците са им по-груби.
sstefanov - майстор
Използвам от 4-5 години един китайски с терморегулатор, купен от Конрад за 8 и нещо лева и си работи чудесно! Но скоро не съм виждал там такива.
svetliopi44 - Чирак...
Мастър благодаря за отговора ..Четох на сам на там по форумите ама много противоположни отговори... :? Българси някъде имали и къде ... ? Че на всякъде са само Китайски ... нещо марка няма ли при тях ...нещо утвърдено и изпитано ... :? :?
Master_Kenobi - V.I.P.
Е, не знам това вече. Аз имам едни от много, много години и не съм купувал скоро... Сори.
plamen6100 - специалист
А аз съм с такъв у нас "SOL 8PKS120B 40W" http://radimexbg.com/index.php?do=plist&cid=59&p=6 от 4 години и сам доволен а на работа с "M-SOLDER 220V/65W" http://mario.bg/shop/default.php?cPath=77_79 ама една цена има ... , ама както каза колегата си вземи нещо по-слабо около 40 вата нещо за тези слаботокови историй
ELEMENTAL - специалист
За запояване на елементи за обемен монтаж ти трябва поялник с мощност около 40вата.За запояване на SMD елементи - 25W.
svetliopi44 - Чирак...
Благодаря на всички който отговориха ... :2thumbs: Вече уж имам някаква представа ... :)
bobykafe - специалист
Аз правя следното- купувам по- мощен поялник- примерно 60W и му слагам копче, на което свързвам паралелно един диод. По този начин загрява доста по- бързо, а за нормална работа е нагрят точно колкото трябва и човката му става почти вечна. Другото задължително нещо е удължаването на захранващия кабел с 2-3 метра, но то се съчетава с поставянето на копчето.

Прикачен файл

img_full.jpg
А за портативен вариант мога да препоръчам това
Повярвай ми- с такъв съм запоявал 6+6+2,5 мм2 кабели- т.е. трите успя да ги нагрее достатъчно, за да се запоят в едно цяло! Като недостатък мога да кажа липсата на резервни горелки за запояване, човки се нам
img_full.jpg (11.53 KиБ) Видяна 4398 пъти
  • 1
  • 2

Тема "Поялник" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: