Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
DStefanov - специалист
Само да напомня, че въпросната "джаджа" трябва да е вътре в помещението, в което регулираш температурата.Казвам това защото споменаваш нещо за разклонители, което някак ме кара да си мисля, че няма да е в помещението. :wink:
sek.1 - специалист
Със тоя 63 амперов чешки контактор можеш да спираш и пускаш тока на едно средно голямо село абсолютно безмислен е за два киловата.
ResidentEvil - специалист
lakom4oo помогни ми със схемата ще се справя ако я видя.
Имам познат електротехник от селото, но ако го накарам да го свърже през ден ще ми идва да го черпя. То нали знаете има ги и такива хора дето нямат мярка.
sek.1 - специалист
На А1 и А2 връзваш фаза и нула идващи от термурегулатора при тебе от терморегулатора най вероятно излиза само фаза нулата е директна от едната страна на контактора приемаме малките числа 1:3:5 е входа на високата мошност там закачаш едни директни от контакта фаза и нула големите числа 2:4:6 са иход към консуматора .
Милен - майстор
Мислиш ли че ще ориентира по числата от капачката на контактора :roll:
По скоро една от неговите снимки с някоя и друга цветна стрелка би свършила по-добра работа.
Justy - майстор
Никъде не намирам ток на бобината на контактора и ток на контактите на термостата. Да не пре.... експеримента :?
Justy написа:
Никъде не намирам ток на бобината на контактора и ток на контактите на термостата. Да не пре.... експеримента :?
Не се притеснявай. Този термостат от снимката комутира директно тока при подови отопления - май му беше на 16А контактната система.
Johny - майстор
ResidentEvil
Oнова нещо с врътката е терморегулатор. Вътре има едно малко реле но с контакти 10-16А. Трябва да отвориш и да видиш какво пише на него или отзад на самия терморегулатор. Ако е за такава мощност както казваш, то нямаш нужда от големия "туч' дето са ти подарили. Терморегулатора прилича да е стар модел и те са с по-малка чувствителност. Сега има с по-добра чувствителност към промените на температурата. Струваха около 20-25лв. Ако си купуваш, поинтересувай се и за каква мощност са.
lakom4oo - напреднал
знаеш ли защо не дадеш клемите на терморелето да го видим дали прекъсва само фазата или и фаза и нула ще прекъсваме с него и ще ти го напиша кое как д авържеш че още не мога да се ориентирам с чертането на схеми и много грозно ще стане а ако някой ми обясни как да си сваля твоите снимки и да направя цветни стрелки отгоре им може и върху тях да поясня. Иначе принципа е следния:
чрез термо релето подаваш ил ипрекъсваш захранването на бобината на контактора а на силовите контакти на контактора на нормално отворените прекъсваш фазата към реотаните а нулата ти е директна само че наистина тези работи трябва да ги сложиш в някаква кутия да ги пазиш от влага щот още се скапят от влагата ама терморелето в кутия незнам колко точно ще отчитамен ако питаш първо го пробвай на сухо като го нагласиш на определени градуси дали включва и изключва
Johny - майстор
lakom4oo написа:
знаеш ли защо не дадеш клемите на терморелето да го видим дали прекъсва само фазата или и фаза и нула ще прекъсваме с него и ще ти го напиша кое как д авържеш че още не мога да се ориентирам с чертането на схеми и много грозно ще стане а ако някой ми обясни как да си сваля твоите снимки и да направя цветни стрелки отгоре им може и върху тях да поясня. Иначе принципа е следния:
чрез термо релето подаваш ил ипрекъсваш захранването на бобината на контактора а на силовите контакти на контактора на нормално отворените прекъсваш фазата към реотаните а нулата ти е директна само че наистина тези работи трябва да ги сложиш в някаква кутия да ги пазиш от влага щот още се скапят от влагата ама терморелето в кутия незнам колко точно ще отчитамен ако питаш първо го пробвай на сухо като го нагласиш на определени градуси дали включва и изключва
Прекъсва само фаза. Релето вътре е с един Н.О. контакт.

Тема "Термо реле" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: