Само да напомня, че въпросната "джаджа" трябва да е вътре в помещението, в което регулираш температурата.Казвам това защото споменаваш нещо за разклонители, което някак ме кара да си мисля, че няма да е в помещението. 

Justy написа:Никъде не намирам ток на бобината на контактора и ток на контактите на термостата. Да не пре.... експериментаНе се притеснявай. Този термостат от снимката комутира директно тока при подови отопления - май му беше на 16А контактната система.
lakom4oo написа:знаеш ли защо не дадеш клемите на терморелето да го видим дали прекъсва само фазата или и фаза и нула ще прекъсваме с него и ще ти го напиша кое как д авържеш че още не мога да се ориентирам с чертането на схеми и много грозно ще стане а ако някой ми обясни как да си сваля твоите снимки и да направя цветни стрелки отгоре им може и върху тях да поясня. Иначе принципа е следния:Прекъсва само фаза. Релето вътре е с един Н.О. контакт.
чрез термо релето подаваш ил ипрекъсваш захранването на бобината на контактора а на силовите контакти на контактора на нормално отворените прекъсваш фазата към реотаните а нулата ти е директна само че наистина тези работи трябва да ги сложиш в някаква кутия да ги пазиш от влага щот още се скапят от влагата ама терморелето в кутия незнам колко точно ще отчитамен ако питаш първо го пробвай на сухо като го нагласиш на определени градуси дали включва и изключва
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: