Не знам защо пускаш тая тема.От това което разбрах е ,че трябва да се обърнеш към ЕОН или ЧЕЗ или там който ти доставя тока.Кажи им че искаш 220-230 волта на 50 херца променливо напрежение и без потскоци
в толеранса.Нали затова им плащаш ?
Когато ползвате една и съща нула е много вероятно това да става. Усилете нулата или я дублирайте и няма да има проблеми. Друго решение е да набиете здрав заземител и повторно да заземите нулата на всеки етаж.
Проблема трудно може да се устенови с мултицет, защото причината за изгарянето на техниката е резултат от кратковременно пускане на по-мощен консуматор от другите етажи и това трябва да съвпадне с по-ниска консумация от ваша страна. Предполагам, горят само крушки и друга маломощна техника - особено, когато не Ви работи печката или бойлера. При което нулата остава под утечка /измества се/ заради съпротивлението на кабела - от къщата до таблото на енергото. Може и да има слаба /клеясала/ връзка на нулата.
Най-сигурно е когато всеки си има кабел.
Явно ще трябва да пием по една бира вкъщи да избистрем слънчевия ми бойлер и после по една у вас да оправим тоците и жиците у вас...
А сега сериозно - в тази област съм доста на "ти" - така че ще помагам.
Но по принцип напрежението в Поморие е ОТВРАТИТЕЛНО, така че може и да не е при теб проблема.
А според мен изобщо не е от нулата (поне не е от главната) крушките си горят и с напълно изправна инсталация (зависи какви са ).Наи вероятно проблемите са няколко - некачествени крушки, нагоряла фасунга , лоши връзки в разкл. кутии и табла, пикове и по високо напрежение но едва ли е от главната нула ...
Няма как да е толкова голям пада на напрежение в нулата че да му тлеят крушките както го описва и то само в тях..... освен ако не е кущата в някоя гора..... също в тази куща има със сигорност и боилер , печа , пералня които товарят десетки пътя по вече от крушките и би трябвало да се отрази фатално на глания проводник N и на напрежението или на предполаганата лоша връзка ......