• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
sandio2007 - напреднал
Вероятно имаш "занулени" осветители.Бойлера също,както и автом.перална и съдомиялна машина/връзката става през водата/.Обърни се към специалист на място, да ти оправи и инсталацията !Опасно е и не си си играй сам!!!!
John - специалист
Ще ти го кажа още по-просто:при замерване с електронен мултицет,той възприема дължината на замерваната инсталация за "нула".А, с пробна лампа или пробник с глим лампа ,това не може да стане,тъй като те имат определен ток на "запалване"а в случая това не може да стане.
lyki - специалист
John написа:
Ще ти го кажа още по-просто:при замерване с електронен мултицет,той възприема дължината на замерваната инсталация за "нула".А, с пробна лампа или пробник с глим лампа ,това не може да стане,тъй като те имат определен ток на "запалване"а в случая това не може да стане.

Точно това имах предвид .Разбира се че при различните кръгове при така направеното мерене ще ти отчита различен капацитет.Свържи всички нули към входящата и пак мери .

И дай нещо като схема как точно свързваш тази ДТЗ-а?
lyki написа:
Точно това имах предвид .Разбира се че при различните кръгове при така направеното мерене ще ти отчита различен капацитет.Свържи всички нули към входящата и пак мери .

И дай нещо като схема как точно свързваш тази ДТЗ-а?
Аз ли нещо не разбирам, как може да се затвори веригата при положение че кръговете са напълно разкачени от мрежата. Единствено си мисля през земята, както предположи колегата ако има някъде ръжда. Но защо пък на всеки кръг. И още нещо, имам кръг за бойлер, но нямам бойлер, само свободен кабел, който е изолиран

Възможно ли е да има някъде из кутиите допълнително заземяване? В смисъл имало ли е някога такива стандарти? Блокът е на около 40 години

ДТЗ мисля че я вързвам правилно, захранващата фаза и нула на входовете на ДТЗ (Шнайдер електрик) изходната нула от ДТЗ на обща нулева шина с нулите на кръговете, а изходната фаза от ДТЗ с гребен на 8-те автоматични предпазители.
sasooooooooo - "специалист"
Бате, чакай сега аз да видя дали съм те разбрал.
Имаш инсталация на 40г. с два проводника /фаза и нула/.
Смяняш си таблото /без кабелите/, закачаш и ДТЗ, и се чудиш защо защитата не сработва? :?
В случай, че съм прав с горното, кой те посъветва така ? :?
Мда, очаквах да започне дискусията за ДТЗ и 2 кабела. Смятам да сложа на някои кръгове трети проводник, поне където няма да е свързано с много къртене. Но мисля че третия проводник няма да промени нищо по проблема, при положение, че явно нулата някъде след таблото има връзка със земята.

Освен това ДТЗ работи и на 2 проводника, правил съм го на няколко места и дества безотказно. Разликата е само че ще изключи чак когато човек хване фазата, което според мен също си заслужава.
rulom - модератор
За ДТЗ-то е говорено много, пусни на "търсене" и чети.Няма нужда тук да се подхваща наново старата песен.
  • 1
  • 2

Тема "проблем с нулата" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: