Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
sasooooooooo - "специалист"
Само да добавя, че не е безначение и дължината на проводника. Има разлика между 3 и 15 метра. А това 2кВ на 1мм2 го пишете максимално допустимо, а не нормално.
chefi_met
така като чета, според мен най-добре е от този кабел 4кв да си отбиеш за сушилнята(стига да е на отделен кръг)2.5 ще е достатъчно.
ако се замислиш какъв кабел влиза в апартаментното табло(едва ли е повече от 6кв), а издържа товара на целия апартамент нали. сега не знам каква е мощността на печката и плота ти, но сякаш, и редуването ще е по-лесно. просто ще сушите, когато не се готви.
желая ти успех
plamen6100 - специалист
Единствения въпрос на човека беше със СВТ или моставак да си направе инсталацията, а не как да си я направи /къде, колко квадрата и т.н./ :) - ама, като гледам вие сте му е направили :)
sasooooooooo - "специалист"
Грешиш. Има двама питащи в темата.
Благодаря на всички за изчерпателните отговори, мисля че ще я направя със СВТ проводник, а за сеченията може да попитам по-нататък
255388 - специалист
Имам един глупав въпрос, но малко бързам, пък и не откривам информация. Интересува ме какво е наименованието на гъвкав/мек кабел 5х1.50, като всяко жило е многожично. Ако е СВТ, тогава каква е разликата между такъв с едножични (трърди) жила и такъв с многоцични жила? Мъдри ми се нещо за ШВТ... :idea:
Ronin - специалист
ШВПС е кабела за който питаш, СВТ не е такъв !
vk - специалист
georgiev1981, сеченията са важни сега - за да знаеш какви сечения и колко кабел да купиш.
Но, първо, направи си планче, аматьорско чертежче - къде какво ще има, дори какви основни мебели ще има, какви уреди планираш.Осветление - къде ще има, девяторни ключове, димери и така ще ти е много лесно и по-добре ще стане.
255388 - специалист
Ronin написа:
ШВПС е кабела за който питаш, СВТ не е такъв !
Мерси много. Точно ШВПС е. :prost:
gecata82 - специалист
dicheto написа:
Сечението на проводника определено има значение,зависи какво ще захранваш,за бойлер определено 3х4 СВТ,за отделните кръгове може 3х2,5,като магистралите е хубаво да са с по-голямо сечение,ако има печка на отделен кръг с 3х4.Изпълния със СВТ,ще ти излезе по-скапо,но в твоят случаи е по-добре и закрепяй кабела както колегата ти е споменал по-горе.Не е нужно да слагаш гофре.
а ще ми кажеш ли защо тогава вътре в бойлера кабела е 1.5 мм2????????? и ако бойлера е 3 КВ защо му е 4 мм2 кабел :?

Тема "Ел инсталация СВТ или мостов проводник?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: