• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 10
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
hidrazin - майстор
С кои части? На тази клема (здравата) пластината нормално няма пъпки за голям ток за разлика от другите.
Само месингова ламарина. Ще изгори и залепне скоропостижно.
Такъв ключ за без пари (евентуално) от най-близките вторични суровини.
Вероятно ще се окаже и много по-добър от този за 5 кинта от магазина. :-D
:partyman:
Hoвoceлckи - майстор
onkelabg написа:
до вчера работещ на терасата.
Не мисля, че е задължително с изчезването на клемата да са се изпарили и пластините. Не, че е абсослютно нелогично ... питащият да каже! На по-старите ключове пъпка си имаше и на сигналната (после издяволеха), та и това може да ни каже onkelabg. Имам предвид, че днес е неделя, баница не е печена и вчера, та чак до утре ли да гладува ... :wink:
А ако ще купуваш ключ, май все пак е 5-тактов (да не те върнат от магазина, че нямат като твоя).
За маркирането на проводниците - имаш хубава снимка, мисля,че с нея няма да имаш проблем при свързването на новия.
iliya_i - майстор
Hoвoceлckи написа:
Не мисля, че е задължително с изчезването на клемата да са се изпарили и пластините.
Аз пък мисля точно обратното, защото на снимката се вижда, че клемата преди да изчезне е нагрявала здраво. Тя клемата няма как да не е нагрявала пластините. А където е гряло, ще грее пак.
А питащият,като си купи нов ключ, ако е такъв - керамичен, първо да стегне винтчетата от другата страна на клемите - от към пластините.
Изображение
onkelabg - специалист
За сега сьм спрял с ремонта на котлона, ще потьрся нов ключ.

В момента сьм на друга тема..Инак
Изрових си една стара мини печка /Терма 30 икономик/-захвьрлена в дома на родителите ми.
Прегледах е на бьрзо-имаше/има много рьжда и нагорели кабели.
Зачистих повечето кабели до здраво,напрьсках клеми/обувки с Контактен спрей, и оставих за 2ч да изсьхне.
Вкл-печката големия котлон/работи/, фурната и тя за сега/горен/долен реотан/

С фазомера направих проверка за утечки при работеща/изгасена печка-Няма
Но не всичко е добре...
-направи ми впечатление малкия котлон- Гривната наполовината липсва #-o /изгнила/ за 20г-няма как да е..
-вкл го/работи/ , и с фазомера по-корпуса на печката и на самия остатьк от Гривната се появи Утечка....само когато малкия котлон е пуснат.
Може ли тази утечка да се дьлжи на това ,че няма здрава гривна....ИЛИ...

Прикачен файл

27032016350.jpg

Прикачен файл

27032016349.jpg
shotik - майстор
Тази малка плоча си е за смяна,деформирана ,ръждива .
Имам такава печка , вярно ,че от няколко години не я ползвам,но е със сменени плочи и винаги мога да я ползвам на момента.
За нея бях писал ,че като нова беше счупено предното стъкло на врата на фурната, изрязах обикновено стъкло 6 мм и си е още с него, а някъде към 1990 г е купена . .
onkelabg - специалист
Може ли от това малкия котлон да хваща ток, че е без гривната си.
Сега ще ида да пробвам/по тьмно е на вьн/ да видя,като го вкл, дали глим лампичките мижьт.
Последна промяна от onkelabg на нед мар 27, 2016 8:15 pm, променено общо 2 пъти.
shotik - майстор
onkelabg написа:
Може ли от това малкия котлон да хваща ток, че е без гривната си.
Сега ще ида да пробвам/по тьмно е на вьн/ да видя,като го вкл, дали глим лампичките мижьт.
Гривната е само декорация, вероятно е от плочата или кабелите на инсталацията ,ако има протрито някъде .
onkelabg - специалист
ПС-Сега на тьмно Ясно се видя с фазомера,че има утечка по-корпуса и котлоните.
Може би е малка и е имала и преди, щом не ме е хванал ток/с чехли сьм на терасата/
Какво да погледна, и как да премахна тази утечка....
Последна промяна от onkelabg на нед мар 27, 2016 8:50 pm, променено общо 1 път.
shotik - майстор
Разкачи клемите на плочите, ама си ги начертай,как са били, внимателно гледаш да не се докосват кабелите някъде и включваш шепсела .Опитваш с фазомера .Ако не свети глимлампата му , кабелите са добре, ако светят , утечка може да има в щепсела или ключовете от наслоили се през годините токопроводими отлагания. Само смяна на тях ,не ги ремонтирай,няма смисъл.
Свързваш голяма, като по - нова, ако няма светене ,свързваш и малката и ако светне глимлампа на фазомера , ето ти къде е повредата.
onkelabg - специалист
Утре това ще гледам да направя.
1-Да разкача проводниците/захранващи плочите/ ли ....
2-Или самите реотани от ключа...
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 10

Тема "Схема на свързване на плоча на котлон" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: