Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Милен - майстор
Без кондензатори тока ще е двойно по голям. Ако са изсъхнали или пробили по-добре да ги смени с нови. А може и ключовете да са менте :-D
stefan_gb - специалист
точно двоино няма да е колега :) ключовете дори и да са менте ние с теб не сме гадатели а и собстевеника дори неизмери и тока ..... ,достатъчно неща написахме би трябвало да се справи по нататък .... :-D
Милен - майстор
Ами например при cosф=0.5 колко ще е тока? А с кондензатора като го докараш до 0.9 колко ще е?
stefan_gb - специалист
Е така е но проблема тук със сигорност нямада се оправи с коригиране на cosФ :) иначе си прав .
Милен - майстор
Тока го оправихме :lol: остана човека да си оправи осветлението :)
Norek1 - специалист
Това ми е първо писане във форума :) Прекрасен форум :)
Значи относно проблема ти:По схема 1 от новите девиатори постоянно ще ги сменяш, защото точно както си предположил се получава дъга.По принцип тази схема е стара,незнам до кога се е използвала(88-ми набор съм) сега не се използва,защото е опасно и другата причина е твоят проблем.Имаш две решения:Да ги вържеш по схема 2 или пък ако, имаш откаде да намериш от старите девиатори да ги смениш и мисля,че намя да имаш проблем.
8180 - майстор
Милен написа:
Тока го оправихме :lol: остана човека да си оправи осветлението :)
Милен,
Не беше лошо да споделите какво установихте и как го оправихте.
~2х или повече намалихте тока?
Нека остане положителен опит за в бъдеще.

Аз лично не знам каква утечка биха имали такива дефектирали кондензатори и мнението на stefan_gb ми се стори разумно, и ме замисли.
lz1wvm - специалист
Мисля,че открих проблема.Корпуса на луминисцентните ламби е метален и има мостче към клемореда.Корпуса съм го хванал с види за бетона.Сега отрязах мостчетата,раздвижих и залепналия девиатор и направих 20-30 включвания.За сега не се виждат искри.Дано да е от това,че не ми се тегли кабел.БЛАГОДАРЯ на всички отзовали се на проблема :partyman:
Поздрави
stefan_gb - специалист
lz1wvm при твоятя схема на свързвяне мостчетата са били доста опасни :!: , според това което казваш си имал офазен корпус на едното тяло :-D и наи вероятно верига към някоя арматура.... а в момента нямаш нито заземяване нито зануляване на телата :!: внимаваи с това и вземи необходимите мерки :-D
mitcd - специалист
Какъв мост при положение че и двата ключа са му на фаза.Се офазява отвсякъде.Първата схема е логична ,но и тъпа.Не ми се нрави идеята да имам чиста фаза на тавана.

Тема "луминисцентни лампи с девиаторен ключ" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: