• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
pipchi - напреднал
Разгледайте тава-http://sezai.hit.bg/litera.htm - интересно е.
За 40 W пура -работен ток 0.49 А,пусков 0.67 А,cosFi=0.5
При мен положението е трагично-110 пури по 58W,предпазител 40 А и грее като печка.Проблем с пускането няма,но като поработи става страшно.Зимата ще е добре.Колко ампера по справочник издържа 1мм2 меден проводник-20м разстояние?

Рекламата е калкан на Оборище№1-посока орлов мост,отляво над кафето на СДС /бивше/
8180 - майстор
pipchi,
Ще погледна и сайта и рекламата, че стана късно и ще бягам.
Ама ти много дигаш бе човек - за един ден + 1,8кW. Може действително да сгафиш. Сега ли я правите?
Със старите данни на мен кабелите ми изглеждаха добре (практическа статистическа).
Тук наминават по-специалисти - имаше и в тема наоколо за натоварването на кабелите, ама кой прав, кой крив не разбрах.
И мноооого внимавай с връзките (разклонението) - там също съм "изпушвал" - на един обект, ама 3 пъти. Много кофти за имиджа.
И както се рабрахме - без кондензатори, за тока - мощността на пурите х2. Клиента припада като го чуе, ама твърдим, че ел.мера не го умножава (вж. по-горе).
Хайде успех!
Palawnik - специалист
pipchi
Последно колко ЛЛ, с каква мощност и какъв е предпазителя?

Бих ти препоръчал в таблото което се заключва от енергото да сложиш автоматичен прекъсват NG 125 за 80, а там където имаш достъп NG 125 за 63A.
Тези стойности са завишени с една степен в сравнение с изчислените.
Ако искаш да сложиш според изчисленията трябва да са NG 125/63A и след него NG 125 за 40А.

В тази ситуация не ти препоръчвам комбинацията C120/63 и C60/40.
Предполагам в момента е подобна.
Ако имаш още въпроси питай.
pipchi - напреднал
Совите не са това което са!!!

Калкана вече е направен т.е. захранването и всичко останало,аз просто трябва да оправя нещата за да свети.Вчера колегите алпинисти сменяха картинката и с тях на място огледах нещата.

Положението е следното:
-110 пури по 58W
-разделени са на групи от по 22-23 пури
-всяка група е захранена от междинно разпределително табло през предпазител 16А ,4 кабела са 2х4 мм2 и 1 е 2х6мм2
-връзката от главното до междинното табло е с два кабела 2х6 мм2 работещи в паралел /нещо като 2х12 мм2/ през 40А предпазител
- главният предпазител сложен от енергото не знам колко е ,но е за заявена мощност от 6kW
-имаше трифазен контактор 25А за включване с часовник но много грееше и ще взимам друг по-мощен.Сега са свързани постоянно да светят тестово
-има сложен и компенсатор на мощност Varplus M1 ,но не мисля че беше свързан правилно.Ако някой има идея как се свързва това нещо да каже http://www.schneider-electric.hr/pdfs/p ... ase_en.pdf
-
Palawnik - специалист
pipchi
От това което пишеш ми става ясно че господата от енергото са ти сложили АП C60 In=63А. Ако бях на тяхно място щях да направя това.
Ситуацията е малко на горната граница и в този случай се проявяват разликите между произведено в ЕС, BG и Китай.

Опитай първо да смениш АП в таблото до което имаш достъп с C120 In=40A. Вероятно там е монтиран C60 In=40A. Предполагам ще започнат проблеми с АП в таблото на енергото.

Ако проблемите продължат тогава извикай господата от енергото и поискай да сменят АП в тяхното табло с C120 In=80А или още по-добре с NG125 In=63A, а при теб го смени с C120 In = 40A.
Тани - модератор
Ще ми обясните ли какво значат обозначенията преди ампеража например C120 или NG125 :?
Palawnik - специалист
Тани написа:
Ще ми обясните ли какво значат обозначенията преди ампеража например C120 или NG125 :?
C120 NG125 съвсем не означава ампераж. Има известна корелация, но не е съвсем вярна. Това са серии с разлини параметри и различни изключвателни способности.
Ако искаш да видиш разликите между отделните серии потърси в каталозите.
С120 има по-добри показатели в сравнение с С60.
С120 In 10-125A
C60 In 0,5-63A
Изключвателна способност
C120 - 20kA
C60 - 6kA

елементите от които е изграден C120 по-големи в ставнение с C60
NG серията е много подобна на познатата ни серия A1 - произвеждана в Пловдив.
  • 1
  • 2

Тема "луминесцентно осветление" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: