Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Тани - модератор
Велси, това са работещи машинки , изпробвани във времето! Не съм ходил плътно до уреда да душа , но не съм усетл миризма! Насекомите се привличат от ултравиолетова луминисцентна лампа , но пред нея са сложени решетките! Когато приближи достатъчно насекомото прехвърча искра и го убива преди да достигне решетката и му изгаря крилата , като насекомото пада надолу в предвидената за целта тавичка! По разбираеми причини уреда работи по ефективно когато е по-тъмно! Неприятното е само когато е много тихо , че се чува много дразнещ пукащ шум , който понякога стряска!

Видях алтернатива -лампа с вентилатор пред нея! КОгато насекомото приближи се засмуква от вентилатора и се смила от перката на вентлатора! Не съм го виждал обаче в действие!
velsi - Почетен майстор
Даааа, сега разбрах за какво говорите. Виждалсъм ги, но не знаех, че работят на този принцип. Това с вентилатора също съм го виждал, но много отдавна и неработещо (на витрина в магазин). Струва ми се по-добро като решение, а и по-лесно за реализация. Мисля, че имаше отдолу нещо като торбичка и работи на принципа на прахосмукачката, тоест насекомите не достигат до вентилатора.
Тани - модератор
Ами ако има торбичка преди вентилатора, няма как да ги смачка перката!
velsi - Почетен майстор
Че защо да ги мачка?! Остават си в торбата и там си умират. После си ги изхвърляш. Ако се размазват по перката ми се вижда доста нефункционално. Не споря обаче, защото не съм виждал отвътре подобен уред.
това за лумисцентната лампа е вярно,тя ги превлича ,но как да направя високото напрежение на решетката някой няма ли схема?И изобщо не мирише мухата
Последна промяна от aleks1106 на чет окт 05, 2006 1:57 pm, променено общо 3 пъти.
Тани - модератор
Ще взеа да отворя да видя каква е схемата и ще пиша!
Krazy - помощник
stereofonix написа:
Заповядай http://mladkonstruktor.bg/antiinsect_main.htm

П.П а другото решение е -> http://www.mladkonstruktor.bg/e-shop/sh ... ct_id=1883
Това съм го пробвал - няма никакъв ефект. Представлява генератор в ултразвуковия диапазон 25-40 kHz. Не е ефективно :oops:
Прикачен файл:
Electronic swatter circuit diagram with PCB 1.jpg
Electronic swatter circuit diagram with PCB 1.jpg (19.37 KиБ) Видяна 1641 пъти
Прикачен файл:
Electronic swatter circuit diagram with PCB 1.jpg
Electronic swatter circuit diagram with PCB 1.jpg (19.37 KиБ) Видяна 1641 пъти
aleks1106 написа:
това за лумисцентната лампа е вярно,тя ги превлича ,но как да направя високото напрежение на решетката някой няма ли схема?И изобщо не мирише мухата
sstefanov - майстор
Странна ми се струва идеята за предпазване от комари да се опитваш да ги привличаш. Заменете думата "комари", например с "вълци" и ще ме разберете по-добре. :)
DMN - майстор
Всъщност идеята за привличането е точно това, което се използва в инсектицидните лампи. Нали това е целта - да ги привлече за да ги унищожи, най-вече в затворени помещения. :)

Тема "ел схема против комари и мухи" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: