Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
wizli - специалист
този контакт е на 2м височина,
сигурно са го оставили за абсорбатор, ама няма да е там...
ще остане контакт който няма да се ползва, тоне не се сещам какво мога да включа там.
ще видя предпазителя, засега така ще е /с забрана да се ползват всичките котлони наведнъж/ може да го сменя после с 35 А
Милен - майстор
35А има само от старите стопяеми, по добре не слагай такъв. :-D
Сложи автоматичен 32А, като сработи няколко пъти от претоварване биметала му, жена ти сама ще разбере какво може заедно да прави. И вържи кабела директно в контакта, шуко щепселите и контакти са за 16А и при такива мощности ще нагори и контакта и щепсела
wizli - специалист
Днес вързах директно печката с мостовите кабели от стената с един многожилен 3x4 кабел, изолирах с банд.
предпазителя после ще го мисля, 25А нали пак ще изключва ако се претовари?
Милен - майстор
Няма проблем ще изключи за няколко минути при ток 28-30А. Ще стигнат за фурна и един котлон или три котлона. Може да пробваш при колко консуматора сработва като ги включваш един по един и изчакваш по няколко минути между включванията.

Как върза многожичния кабел с мостовия?

Като отвори контакта видяли как е прекаран мостовия - замазан под мазилката което е правилния начин при работа с мостови кабели или в гофре?
stefan_gb - специалист
Питаме го за гофрето ама не казва :!: защо не си изтеглиш нови проводници и да решиш въпроса завинаги?
wizli - специалист
Милен написа:
Как върза многожичния кабел с мостовия?
Просто зачистих кабелите около 4 см и ги завъртях един за друг, после изолирах с банд,
помислих че ако сложа клеми е по-голяма ветоятност да нагорят или се разхлабят.
Питаме го за гофрето ама не казва Exclamation защо не си изтеглиш нови проводници и да решиш въпроса завинаги?
под конзолата не се вижда - мисля че е в гофре под гипсокартон - ново строителство,
до таблото има няколко чупки, не ми се кърти сега, че съм една крачка пред нанасянето в апартамента.
Последна промяна от wizli на съб юли 04, 2009 10:23 pm, променено общо 1 път.
stefan_gb - специалист
и си сгрешил много :) усукал си А2 с А1 ......
Милен - майстор
И като пуснеш печката на макс ще се запалят връзките :lol:

Купуваш си кабелни обувки и ги запояваш качествено за гъвкавия после правиш кръгли уши на твърдия и стягаш здраво с болтчета М6 с ключета а не с клещи и отверка например :) За изолирбанда знаеш вече. Това е ако не намериш стандартна твърда връзка, мисля че имаще едни български.
wizli - специалист
усукал си А2 с А1 ......
:? това вече нищо не ми говори...

да сменя многожилния с мостов?
не ми се запоява
или задължително кабелни обувки и клеми?
Последна промяна от wizli на съб юли 04, 2009 10:42 pm, променено общо 1 път.
stefan_gb - специалист
Усукал си гъвкав с твърд проводник а не трябва да има такава връзка, Милен ти е обяснил - деистваи, и защо да куртиш възможно и да се изтеглет новите жила но трябва да се пробва дали вървят .....

Тема "4 mm2 кабел < 9,5 кВт печка" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: