• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
bogomilZ - специалист
не е нужно да се прави - в практикер има устройство - монтира се вместо ключа - вграден датчик за движение, вгладен контрол за осветеност, може да сработва и от звук, регулира се и време за светене .... - и всичко това за скромните 15 лв
lyki - специалист
И какво му е на импулсното реле ?
Човека просто пита как да си го свърже .
Просто връзваш паралелно всички ключове към захранването на релето.
Силовата или осветлението минава през контактите на релето.
evil - специалист
"""Здравейте,
интересува ме мога ли да направя осветлението в коридора
с импулсно реле и светещи бутонни ключове?
Как става номера?"""

Според мен ако лампичките по бутоните бъркат работата на релето ще трябва едно обикновено реле с един нормално отворен контакт който всъщност да подава импулсите към инпулсното
borko-67 - специалист
На едно импулсно реле можеш да сложиш доста бутона.Както и да палиш доста лампи.
plamenpanajotov - специалист
да ви кажа сблъсках се с един проблем понеже на този датчик бях свързал светодиодни луни и макар че е с реле вътре не може да ги изгаси докрай и те продължават да светят с по намалена светлина но всичко това се реши като замених само една от луничките с халогенна
vk - специалист
Тези означение TL и TLI са част от означения на Шнайдер Електрик, например TL 15520, TL 15510, TL 15513, съответно за превключващите релета TLI 15500 , TLI 15502, a другите производители имат други означения.
Поради голямото разпространение на продуктите на Шнайдер у нас понятието "импулсно реле" и "TL реле" са станали равнозначни.
Цените на импулните релета (TL релета) и на Превключващите релета (TLI)на Шнайдер се движат от 25 до 60 лв, в зависимост от параметрите им.
pavelari - майстор
vk написа:
....станали равнозначни.
Цените на импулните релета (TL релета) и на Превключващите релета (TLI)на Шнайдер се движат от 25 до 60 лв, в зависимост от параметрите им.
Ааааааа баси лъжата - по скоро 60 и на горе
vk - специалист
виж тук http://market.bg/item5114_251.html
няма да се лъжем. дори мисля че тези цени са височки.
ако се обърнеш към "кабелкомерс" ще получиш и по-добри цени.
  • 1
  • 2

Тема "импулсно реле, осветление" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: