Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
stevebradata - специалист
ми предполагам , че ще забия един кол до бойлера ще сложа земното на него и фазата и нулата ще си ги взема от таблото :) и се надявам да нямам проблеми може тъкмо да сложа една ДЗ един АП 16 А и съм почти идеален :)
bdz43r - специалист
Човека иска да каже, че няма да занулява бойлера, а само ще го заземява. Тогава няма никакви проблеми с прекъснати нули и стопени кабели, но е задължителна ДТЗ.
Милен - майстор
stevebradata написа:
ми предполагам , че ще забия един кол до бойлера ще сложа земното на него и фазата и нулата ще си ги взема от таблото :) и се надявам да нямам проблеми може тъкмо да сложа една ДЗ един АП 16 А и съм почти идеален :)
Живота ти си е твой, апартаменто също, така че като не слушаш какво ти казват вече няколко човека, твоя си работа, прави както ти е удобно. Което е различно от правилно.
stevebradata - специалист
:-D мм да знам че няма да докарам с един кол под 4 ома или поне така предполагам но нямам къде да забия три в триъгълник :) за да достигна тези денни , иначе тука виждам доста противоречиви мнения :) едни казват да сложа кол и да го вържа и към нулата същевременно , други казват че ми трябва 3 проводна инсталация което е ясно :) но няма как , трети да заземя през нулата :) , истината е някъде там , въпроса ми е че няма къде да докарам такова съпротивление с един кол :) пък имам водопровод стар които не се използва от железни търби :cool: , но не знам и той какво съпротивление има :?
и да преговорим сега : кое е правилното връзване като се има предвид че инсталацията ми е TN-C идват фаза и нула до боилера , той си има изведена клема за земно за фаза и за нула ?
приу положение че не мога да сменям инсталацията за жалост
:?:
lubomirlz - специалист
Е той хубаво няма да го занули , няма да му се запали инсталацията , ама с един кол посмъртно не може да постигне съпротивление от 4 ома :evil:
Доста по-добре ще е това колче да си го забучи до таблото за да си подсигури нуличката на кожодерите и да си дръпне трети проводник до бойлера.Вече има всякакви пластмасови кабелни канали , някои от които са си красиви ,така че кабелчето няма да навреди на интериора на жилището.
Ами аз го бях пуснал онова за нулата и кола :headbash: за което се извинявам , бях и аз малко прегрял и тоя сценарий ми изкочи от главата.
Милен - майстор
А ми то и десет пъти да му го напишат ще е все тая. Човека се е хванал за боилера и колците :lol: а забравя че в къщи има още един куп други консуматори. Замисля ли се каква е пълната мощност на готварската печка :lol: минимум колкото два бойлера. И на нея ли ще и сложиш колец :?:
filmatoplo - майстор
Добре де дее на дядовата къща - заземителния кол -57 год лие пуснат тока ,ами на старата ни къща от 71 ва. Пил съм вода от старите чешми -направо от металното кранче -и очите ти светкат-бие си ток :lol: Милене освен да те поканя на почивка след 25 Август -бесплатно ама си носи клещите :)
pac_ - специалист
В. Петров написа:
pac_ написа:
Ако Си със стара ВиК инсталация,нямаш проблем и имаш много стабилно заземяване!!!Това е! :2thumbs:
Заземяване, което може да запали къщата ти. ;)
Как ще я запали,през стената ли?Стуга глупости?Колко къщи знаеш ,които са изгоряли?
Милен - майстор
filmatoplo написа:
Добре де дее на дядовата къща - заземителния кол -57 год лие пуснат тока ,ами на старата ни къща от 71 ва. Пил съм вода от старите чешми -направо от металното кранче -и очите ти светкат-бие си ток :lol: Милене освен да те поканя на почивка след 25 Август -бесплатно ама си носи клещите :)
Като знам колко работа имаш по хотела трябва да си водя цяла бригада :lol:

А биещите чешми на старата къща са в твоята сила, менкай ги с плолипропилен и с един куршум два заека - не бие ток и чешмите с нови тръби :cool:
pac_ написа:
Как ще я запали,през стената ли?
Не, през кабелите :feuer:

Тема "Заземителни колове" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: