• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
moimoimoi - майстор
явно това ти е проблема-много ти е топла входящата вода,
разумно решение според мен е да се свържат двата нагревателя последователно така общата мощност на двата нагревателя ще е по малка от по слабия нагревател
примерно ако единия е 2.5 киловата, а другия е 5 киловата като се свържат последователно общата им мощност ще е около 1.7 киловата

друг вариант е да си сложиш смесителна батерия след бойлера и така да си регулираш температурата на водата
Много благодаря за отговорите на всички - ами и аз мисля че е от входящата вода - ще почакам да и падне температурата и ще видим...
Значи противно на проточните бойлери на зима ще се кефя на гореща вода а лятото ще си свалям кожата :lol:
LazarGanev - "Велик майстор"
Трябва да знаеш, че ако му подадеш входяща вода 30°С, на изхода ще се получи още по-вряла вода (майтап). Има такива термостатични вентили, които осигуряват на изхода вода със зададена температура, ама те струват колкото бойлера. С батерия е най-евтино.
vreden - специалист
Какъв пък е тоз бойлер с 2 положения само???на всички снимки които ми изкара чичо Гугъл виждам термостат с плавно регулиране означен със синьо-червена линия в горния десен ъгъл.Вземи че го снимай това чудо да го видим що за измислица е.И все пак кажи откъде я взимаш тая блага водица с такваз температура ,че ми е много ама много интересно.
sian - специалист
Здравейте,според мен бойлерчето има бленда на входа или изхода на водата,ако се разшири малко ще се увеличи и дебита.
filmatoplo - майстор
Ако си смени душчето с тъкова с по голяма пропускателна способност водата ще се поохлади . :) Аз пък търся да закупя такива душ слушалки с по малък дебит като на проточен бойлер . :-D
Бойлерът е същия който ти vreden си видял- просто не съм споменал че врътката има и други положения. А благата водица си я вземам от водопровода - лятото стига до 22-23 градуса а зимата е направо лед...
Между другото докато съм бил на работа е идвал техник и се е оказало някяква дефектна част. Тя се намира веднага след като тръбичката за входяща вода влезе в бойлера - незнам как се казва,а и съм зле с изпращането на снимки...
Сега вече е супер - дебита е много по силен - а и от там и температурата значително падна. :)
  • 1
  • 2

Тема "Странна работа" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: