Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
lubomirlz - специалист
Абе че се е дигнала цената дигнала се е ама много Ви порасна работата. :-D 1000-1500 лв за 40 предпазителя, и аз съм електротехник ама такъв кожодер не съм, монтажа на това табло с подвързването на предпазителите няма да отнетме повече от 4 (ЧЕТИРИ) часа, или искаш да ми кажеш че взимаш минимум 250 лв. на час. :lol: :?
Дай ми на мен да го навържа и монтирам това табло за 250 лв. пък остатъка до 1000 го взимай ти. :-D
Милен - майстор
Имам я книжката и глупостите са големи в нея :lol: Кажи му довиждане и книжката да му довърши работата, а тя горката книжка не може да работи и няма да намери никой който да работи по нея :lol:

Ето я въпросната книжка http://www.bl-fakel.com/ УСН 34 намира се в раздел "НОРМАТИВНИ ДОКУМЕНТИ С НЕЗАДЪЛЖИТЕЛЕН ХАРАКТЕР" който има още и заглавие "отменени нормативни актове,
ползвани като ориентировъчни"

А иначе не пречи разни издателства http://www.smartbooks-bg.com/index.php? ... prodid=342 да си я препечатват наново с гръмкото заглавие - "електрически инсталации в сгради" като че ли кой знае какво са издали.
tokuro40 - специалист
това е за такива които постоянно променят задачата за изпълнение и искат още и още за точно определена сума :evil: :evil: :lol:
nikibi - специалист
И за това си има цяр. Вярно че е малко по-грубичко, но е изключително ефективно. Друг е вьпроса че не сте си направили договор с фиксирани стоиности.
masterrichi - специалист
То оферта не си ли му дал ,и да се спазарите още преди да започнеш и да си направите договор помежду си.Инак има пълното право да ти плати по ценоразписа в прословутата книжка и нищо няма да можеш да му направиш даже и да се оплачеш на комисията за защита на потребителите.По принцип винаги се прави договор за СМР и там се описва всичко ,цената се определя въз основа на проекта и всичко което е извън проекта се заплаща допълнително и се дава писменна гаранция на изпълнението и краен срок.Ако нямаш фирма и това го правиш на черно,без договор просто ще пиеш една студена вода.
petrov_be - специалист
ти му покажи това http://www.livios.be/fr/_build/_srch/_priz/index.asp
нали сме европейци
Милен - майстор
Ето един цитат от книжлето
34.377 Монтаж и свързване на автоматичен електрически
предпазител еднополюсен 40А
.......................................................................................За бр.
Предпазител ел. автоматичен 1Р - 40А бр....................1.0000
свързващ гребен еднофазен М....................................0.0175
работник 34-2 Ч/Ч.......................................................0.0700
Това не са цени а са нещо като коефиценти за определяне на цената т.е. минималната часова ставка (надница) умножена по въпросния коефицент за 1брой по броя елементи, за да се получи крайната цена. Поне така го бях чел някъде :?
stefan_gb - специалист
Точно така е това са коефициенти и са доста занижени за определени вид деиности :evil: Мисля че не трябва да сме кожудери но трябва да си ценим труда , и затова моя съвет към dido_boi е вземи му нещо средно и в никакъв случаи не оставяи друг да ти оределя цената на работата ти ......
Ще ти дам един пример : прецених че работата на това табло струва 1200лв а сум го наравил за 4 дни и изобщо не мисля че цената е
пресилена :cool:

Прикачен файл

Photo-0382.jpg Cex 1.jpg
Photo-0382.jpg Cex 1.jpg (40.26 KиБ) Видяна 5843 пъти

Прикачен файл

Photo-0381.jpgCex 1.jpg
Photo-0381.jpgCex 1.jpg (94.35 KиБ) Видяна 5845 пъти

Прикачен файл

Photo-0380.jpg Cex 1.jpg
Photo-0380.jpg Cex 1.jpg (69.92 KиБ) Видяна 5846 пъти

Прикачен файл

Photo-0379.jpg  Cex 1.jpg
Photo-0379.jpg Cex 1.jpg (75.6 KиБ) Видяна 5847 пъти
sasooooooooo - "специалист"
Не си го вързал още :-D
stefan_gb - специалист
Монтирано , свързано и натоварено на 100% ,гаранция вечна :lol: :) :lol:

Но като се замисля с GZ ките гаранция няма :lol:

Добавено: няма роблем Сашо при първа възможност щтракам с телефона .
Последна промяна от stefan_gb на ср сеп 23, 2009 9:43 pm, променено общо 2 пъти.

Тема "Накой може ли да мидаде СМР и цени на ел.инсталация" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: