Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
moimoimoi - майстор
лакиран меден проводник се продава в магазините където продават и кабели
трябва много точно да си премериш дебелината на твоя,да избройш намотките и да си купиш необходимито количество-на килограм го харчат
shotik - майстор
На ул"Първа българска армия " 42 или 44 има работилница ,която я знам от поне 20 г.
http://www.bgmaps.com/services/links/li ... 3f3894b899
Ronin - специалист
И пусни няколко намотки повече да не се случва отново....абе що купувате тея турски буклуци....за Кракра не сте ли чували....ако бюджета не ти е ограничен виж.... има китайски инвертори на добри цени.......моята кракра събира прах ....а си е отличен електрожен.....стабилен....тежи 27 кг.... :lol:
alsted - майстор
Ако ще търсиш проводник, търси такъв "с бяла изолация"/до колкото знам-стъклокоприна/ :!: Що не се възползваш от жокера ми: пусни обява "търся изгорели бобини от спирачки на кранове"...
neillmakoli - специалист
Ако за случаят могат да помогнат бобини от работещи трансформатори, може да се разберем нещо, понеже ми се намират такива.
Милен - майстор
Защо не разкомплектоваш изгорелия и медта и желязото на вторични, инвестираш още известна сума и си купуваш български инверторен апарат, не са чак толкова скъпи http://viki-b.my.contact.bg/invertrer.html
_Любител - специалист
alsted написа:
Ако ще търсиш проводник, търси такъв "с бяла изолация"/до колкото знам-стъклокоприна/ :!: Що не се възползваш от жокера ми: пусни обява "търся изгорели бобини от спирачки на кранове"...
Поръчал съм си вече да ми проверят за такива бобини, ще почакам резултат и ако нищо не стане ще се възползвам от варианта с трансформаторите, ако пасват характеристиките

neillmakoli написа:
Ако за случаят могат да помогнат бобини от работещи трансформатори, може да се разберем нещо, понеже ми се намират такива.
_Любител - специалист
Милен написа:
Защо не разкомплектоваш изгорелия и медта и желязото на вторични, инвестираш още известна сума и си купуваш български инверторен апарат, не са чак толкова скъпи http://viki-b.my.contact.bg/invertrer.html
По повод на българските инвентори, един колега от една седмица ми разправя за някакви подозрително евтини китайски инвентори в Baumax. И той като мен в тая област е любител и няма да го ползва много натоварено. Някой има ли повече наблюдения.
dpp - специалист
Ох, не знам как се навивате да ги ремонтирате тея китуци дейба.. :?
Между другото ако все пак решиш да се справиш сам, премери добре колко е точно с микрометър жилото с и без лака. Предполагам че все ще има неизгоряло, да не объркаш дебелината с по-тънка, по-дебела н.п...
..Иначе аз от как зех ARC 200 старото Кракря-мря ..умря! Не съм си и помислял да го мъкна повече от мазата на бащата! Малко му е трудно на баща ми да заварява с инвертор, че е свикнал по-тънкото да го пере на пресекулки, а той инвертора поддържа дъгата като отлепи електрода и "нашия" псува ли псува... :weedman:
..ма ще свикне. Обаче като му пусна да заварява на 50А 2.5мм електрод и държи стъбилно дъга и не пробива тънката ламарина се кефи бащата... :-D
drastar - специалист
То лошо няма, че споделяш, ама тя темата от 2009
:-D
Да не те е дошла :weedman: много :-D

:partyman:

Тема "Пренавиване на изгорял електрожен" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: