• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
rulom - модератор
Щом имаш парно, най лесното е към него да вградиш нагревател за пералня и чрез въздушен терморегулатор, напр. за подово да си регулираш температурата в помещенията.
Всички останали решения са индивидуални за дадени помещения и свързани с въпроса...."Дали сипах сол", "Дали отвих филтъра на пералнята" и т.н. , след като си тръгнал....някъде по средата на пътя :wink:
pavelari - майстор
Масово конвекторите имат степен "*" - 5 или 6 градуса, режим против замръзване, в зависимост от происводителя. Ако те няма в никакъв случай духалка или калорифер - при понижено напрежение се палят заради невъзможност за охлаждане или прегряване на мотора!! Виждал съм го с очите си. Ако всички ел. връзки са изпипани и изпитани - може да се разчита на конвектори, но с масивен нагревател а не с телЛ.
5-6 градуса се поддържат с много малки енергийни разходи освен ако не е -25 ама това са 2-3 дена в годината.
jdraganchev - специалист
Благодаря на всички за идеите.

Да обобщя какво смятам да направя:
1. Парното вече е пълно с антифриз (затова няма да програмирам помпата да се включва)
2. На пералнята ще махна филтъра (зимата не е нужно да я ползваме) и в барабана ще посипя малко сол (ако все пак има вода в барабана)
3. Ще потърся печка, конвектор... (не от най евтините) със *
4. На тоалетните и в сифоните ще сложа сол

А за догодина ще обмисля реализацията предложена от rulon, това най-лесно и рационално ще реши проблема.

Единствено не знам бойлера дали трябва да изпразним?
ArturDent - Почти Безобиден
Ок, мен ми притеснява точка 2. Пералня -> Барабан -> Сол.
Не съм компетентен, но няма ли да скапе тази среда барабана? То е ясно че е от някаква турбо-сплав, но да стои 3-4 месеца в солена среда (вода) ?
Глупост: На мен ми идва идеята да сложиш ракия, и като отидете само мъже на вилата за Трифон-Зарезан.....
Последна промяна от ArturDent на пон окт 19, 2009 9:41 pm, променено общо 1 път.
alsted - майстор
Ако до година не измишлиш нещо по-рационално, от ефекта "рулоН" очаквай да ти се навърти сериозна сметка кам енергото :rolleyes: . За пералната-филтъра на мръсната вода-да просто го изваждаш/е ще изтече малко вода.../, а елвинтила :?: ...там си е твърде неудобно;в казана няма никакъв смисъл да сипваш сол; в тоалетната и сифоните-да!
PCL82 - майстор
Там където не е добре със сол може със спит. Спирта и водата се разтварят едно в друго неограничено. Разстворен спиртът ще се изпарява много по-бавно. Така ще се смъкне температурата на замръзване, но трябва да се види колко да се сложи.
alsted - майстор
Ако на бойлера имаш и ел.нагревател можеш да реализираш идеята на rulom още по- лесно: оставяш го включен на 1кWt(110лв/месец) и помпата-и готово :!: Това съм го правил(на 3kWt) и дава много добър резултат при положение, че има възможност да се позаобиколи отчета на електромера :wink:
Duke_BG - специалист
alsted написа:
Ако на бойлера имаш и ел.нагревател можеш да реализираш идеята на rulom още по- лесно: оставяш го включен на 1кWt(110лв/месец) и помпата-и готово :!: Това съм го правил(на 3kWt) и дава много добър резултат при положение, че има възможност да се позаобиколи отчета на електромера :wink:
става - ако имаш серпентина на бойлера само дето новите бойлери нямат ключ за превключване на степените а само терморегулатор , но ако го оставиш на 30 градуса ще се получи

а ако комбинираш управлението на бойлера с един терморегулатор който да включва само при температура от 0 градуса и да изключва при 7 градуса примерно ( температура в стая) и всичко ще заспи.
  • 1
  • 2

Тема "Терморегулатор за защита на къща от -температури" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: