Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
ditronix - специалист
С лимита,който си е измислил колегата се сещам за едно-гледах в един магазин от тези за по 1 лев някакви магнитни контакти със свирки и батерия-бяха по лев и 50.Да взема от тях колкото му трябват и да ги слага.С 30-40 лева само захранването на една аларма не може да се осигури!
Justy - майстор
За цената - не е точно така. http://constructor.bg/shop/default.php? ... der&page=3

Разгледай устройствата за GSM оповестяване на трета страница на Готови устройства. Мисля, че тези модели апарати могат да се намерят евтино втора употреба. Такова съм монтирал на Профи и му работи вече година и половина. И излезе горе-долу тези пари.
gkaraivanov - специалист
А какво ще кажете за варианта хаогенна лампа с ПИР датчик за движение от тези дето са пред входните врати на къщите,вместо към лампата токът се отвежда към сирена 220V при движение сирената се включва!Разбира се ще има скрит прекъсвач в коридора преди да се влезе в стаята за да се изключи всичко :roll:
Justy - майстор
Чакай, чакай - дай да почнем отначало. Става дума за вила - нали? Само свирка ли искаш или да те оповестява по всяко време на денонощието за проникване?
Ако е само свирка - ПИР датчиците са с чакащ мултивибратор - като се задейства от обект се задейства за известно време / това време можеш да регулираш, както и обхвата на действие / и след това спира. Ако е сирена - няма ли да луднат комшиите?
Въобще опиши по точно какво искаш.
gkaraivanov - специалист
Точно това ми трябва аларма (сирена) виличката е в едно селсе скромна ценностите са от рода TV DVD и т.н.Ако някой влезе ще е циганин "кокошкар"искам да му оцапам гащите с мощна сирена :lol: ,
а може би и хаогенната лампа да светне!Не ми се харчи много за скъпо струващи пак и комшиите не ме претесняват!Ако е на този принцип и ПИР датчика е надежден не реагира на насекоми.мишки и т.н при задействие ще се включи и после ще изключи )ще си свърши работата!
Justy - майстор
Не познаваш циганина кокошкар. Първо - никаква сигнализация не го стряска. Второ - ще обере всичко, барабар със свирката. И ще се върне втори път, щото е забравил входната порта :wink:
lz1wvm - специалист
gkaraivanov явно не можем да те разубедим.Щом си решил вземай един ПИР датчик с вана,вържи и един ревун за 220 волта паралелно на ваната и си готов.Хем ще се вместиш и в лимита.
ditronix - специалист
Justy ,всички тези неща ги зная много добре,повярвай ми!Модули за известяване чрез GSM ползвам произведени от същата фирма,от която ги взема и Младия техник.Само че хората ми ги правят по моя поръчка.Ако нещата се правят така,както трябва,един акумулатор 7Ah е около 20 лева,мрежовото захранване/зарядно -и то най-малко толкова,кутия в която да се вкарат тези неща-15-20 кинта и какво излиза накрая?Ако добавиш само GSM-модула към съществуваща система,естествено цената пада рязко.Тук се говори за изграждане на системата от началото до края.Иначе-идеи дал Бог-всеки се обади,кой сериозно,кой на майтап....
gkaraivanov ,в дълбоко заблуждение си,ако си мислиш,че тези датчици не ловят буболечките и мишките.Ловят ги и още как!Моят съвет е следният:Ако сега не можеш да си позволиш изграждането на цялостна система за охрана на къщата,започвай по малко,но го прави така,че след време да можеш да добавяш,без да хвърляш нищо от преди изграденото!Имай пред вид,че каквото и ползваш сега,а след време и другите неща-нуждаеш се от захранване-естествено мрежово,дублирано с резервно-акумулатор.Започни да градиш от тук,после ще ти бъде по-лесно!
gkaraivanov - специалист
Какво ще кажете за това???
www.tpetrov.com/search.php
Втората от долу на горе!!! :?
На 220 валта е,ако я свържа директно към тока ще писне ли това нещо?

Прикачен файл

resize[53].jpg
resize[53].jpg (2.75 KиБ) Видяна 8021 пъти
Justy - майстор
Ще писне. ПИР-датчиците комутират фазата. Свържи нулата директно на сирената, подай фаза на входната клема на датчика и изходната фаза - към сирената. И ни пиши - писнало ли е :wink:

Тема "Аларма за къща" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: