• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
sasooooooooo - "специалист"
Над ламперията можеш да монтираш ПВЦ канал и в него да положиш новия кабел за бойлера, ако искаш да го сменяш.
Когато заменяш таблото, всеки един проводник го извади на отделен предпазител, според сечението му /както ти казаха вече/.
filmatoplo - майстор
Благодарско на Милен за таблицата за сечението и допустимия товар на видове кабели , ама ще копам тротоара напролет сега не дават -със здраве. :wink:
PCL82 - майстор
Макар, че таблото на снимката е старо, аз не бих бързал да дам категорично решение, че е за смяна!

Проблемът се дължи на разхлабени връзки, лошо затягани капачки на патроните и поправяни с жички патрони!

Минимална дандания ще се получи ако наличното табло (бакелита) няма овъглявания, да се подменят основите, да се подрежат нагорелите краища и всичко да се навърже наново и добре да се притегне. Да се вземат фабрични патрони, оразмерени за съответните сечения. Капачките да се затегнат добре. Да се вземат достатъчно резервни патрони от всеки вид.

Старите черни полски автомати най-вероятно са с изтекъл ресурс.
ivok - специалист
Да, понякога разхлабените връзки създават доста проблеми. Разбира се, най-добрият вариант е подмяна с ново табло, но не се знае и самите кабели вътре в стените на какво приличат вече. Ако си пускал повечко печки зимата.... :?
  • 1
  • 2

Тема "Ново табло и прекъсвачи за инсталацията?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: