Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
stefan_gb - специалист
alsted написа:
До Justy:

И какво от това, ако се "комутира" нулата при девиаторна схема-няма да работи нормално ли? /то при обикновената коя се комутира :? :wink: /

Би трябвало да знаеш, че има и една, при която на ключа се подават и фаза, и нула :tick: Някакви конкретни аргументи "против"?

До Гого:

Вярната, я има на много места и в този форум, и в Google /за тази с фаза и нула на двата ключа забрави :!: /
Нула не се комутира никъде в битовите инсталации :!:
mangas82 - помощник
Благодаря на всички за оказаната помощ.В краина сметка размених местата на жиците както някои ме посъветваха и то взе че стана :shock: и сега двата ключа си работят нормално
rettere - специалист
и когато по погрешка цъкнах лампата даде на късо и падна централния бушон Shocked Shocked
колеги какво ще кажете за това.....нарочно ли го пропускаме :-D
Justy - майстор
rettere написа:
и когато по погрешка цъкнах лампата даде на късо и падна централния бушон Shocked Shocked
колеги какво ще кажете за това.....нарочно ли го пропускаме :-D
Чети и малко преди това, че жиците са били омотани - най вероятно са окъсили и са прецакали ключа / заварил е /. Нали пише, че сега работи - ама бира не носи :?
alsted - майстор
На мен ми е много интересно това:

"...по погрешка цъкнах лампата даде на късо и падна централния бушон Shocked Shocked и тогава ключа с който цъкнах осветлението се прецака и го смених с нов."

Значи, каквото и да е объркано, както и да са вързани жиците няма как да стане късо :!: ...освен ако няма такова във фасонката или нещо е объркано в разклонителните кутии. :?:
Justy - майстор
При разделката на мостовака, пициалистът е делнал изолациите и на двете жила. И за по сигурно ги е увил :? Чисто късо си става - вервай ми :wink:
mangas82 - помощник
alsted написа:
На мен ми е много интересно това:

"...по погрешка цъкнах лампата даде на късо и падна централния бушон Shocked Shocked и тогава ключа с който цъкнах осветлението се прецака и го смених с нов."

Значи, каквото и да е объркано, както и да са вързани жиците няма как да стане късо :!: ...освен ако няма такова във фасонката или нещо е объркано в разклонителните кутии. :?:
Значи да го кажя по добре обяснено надявам се да ме разберете този път :-D -жицата която стърчеше от тавана където трябва да се сложи фасунката беше една синя жица огъната на две и явно единия и краи отива в единия ключ а другия и краи явно в другия ключ. И просто трябваше преди да цъкна ключа да срежя тази жицата зада станат две жици а не една,ама в бързината не я видях пак и не бях сложил още фасунка и ключа които цъкнах изгърмя когато го цъкнах и падна централния бушон :shock:
alsted - майстор
:2thumbs: Йес! Е от това по-яснопросто няма на къде :!: Залагам каса бира, ако на някой съфорумец му е минала подобна възможност през главата :lol: :prost:
Прави ти чест, че го каза :thumbs:
ivok - специалист
Е защо пък ще слага една жица, която ти да режеш?! :| Обикновено си излиза мостовия кабел.
lenko71 - специалист
Щото е нямал кабел 3х1mm2 Предполага се че има разкл. кутия над ключа който комутира фазата. Варианта е през нея (кутията) да мине тройка кабел към другия девиаторен ключ и двойка към лампата. Ако се пусне двоен кабел от единия до другия ключ за лампата остава варианта по едно жило към кутията и към ключа който се пада на срещуположната страна.

ПП: Някой ако разбере нещо от това дето съм написал...

Тема "проблем с осветлението в коридора" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: