• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
hameleon - специалист
Панцерна-означава стационарна,консумацията при този вид батерии е малка,но за сметка на това продължителна.Идеята е да стои на вилата,тъй като често спира тока ,а имам необходимост от непрекъснато захранване за специални консуматори.

Смятам за неуместен коментара за танкове,глупости и др. подобни!
С 2 леви - специалист
Ако не са с голяма консумация уредите и тока не спира за дълго време ще стане според мен. За всеки случай избери място на юпс-а далеч от горими неща. Ниските температури се отразяват зле на капацитета на батерията. Евентуално сложи едно зарядно към батерията директно да я държи на 13,8 и да помага в зареждането - примерно траф за 12V 2А, грец и едно LM 317T на подходящ радиатор и го нагласяш на 13,8-13,9 волта на празен ход и така. :)
stefan_gb - специалист
С 2 леви написа:
Ако не са с голяма консумация уредите и тока не спира за дълго време ще стане според мен. За всеки случай избери място на юпс-а далеч от горими неща. Ниските температури се отразяват зле на капацитета на батерията. Евентуално сложи едно зарядно към батерията директно да я държи на 13,8 и да помага в зареждането - примерно траф за 12V 2А, грец и едно LM 317T на подходящ радиатор и го нагласяш на 13,8-13,9 волта на празен ход и така. :)
Напрежението при подзаряд не трябва да е по вече от 13,6 волта до колкото помня .
С 2 леви - специалист
Ето малко данни за този вид акумулатори.
Автора на темата ако може да даде и модела на батерията та по-лесно да се ориентираме.
  • 1
  • 2

Тема "Батерия за UPS" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: