Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Майкъл - помощник
Осветителните тела са тип "Змийска глава", а схемата на запалване е с дросел и запалка. Типа на ампулите ще ви го пусна по-късно, но го няма в тези, показани от Милен. Мощността им е 70 Вт. Няма да стане със светодиоди, тъй като става дума за осветление на паркинг.
Милен - майстор
Огледай си дроселите и запалката да няма нещо грешно свързано и дали са за същите лампи и мощност. Не е нормално такава лампа Philips да гори бързо, трябва да кара години, разбира се тука изобщо не говоря за разните ментета :lol:

Няма такова нещо
Осветителните тела са тип "Змийска глава"
наричат се уличен осветител. :)
stefan_gb - специалист
Явно говори за натриивите на "Philips"
moimoimoi - майстор
philips имат натриеви крушки 66вата и 70 вата
66 ватовата е модел Philips SOX-E 66W
70 ватовата е модел Philips SON 70W E27
а ако тялото ти е с дросел 70 вата+напрежение 240 волта а ти ползваш 66 вата крушка е нормално да ти изгаря бързо

Прикачен файл

philips BY22d.jpg
philips SON-E 66W
philips BY22d.jpg (2.38 KиБ) Видяна 5995 пъти

Прикачен файл

Philips SON 70W E27.jpg
Philips SON 70W E27
Philips SON 70W E27.jpg (75.58 KиБ) Видяна 5995 пъти
Милен - майстор
Още в началото е написал че лампите са металхалогенни за какви натриеви говорите :?

Ето още един вид софитна металхалогенна лампа 70W на Philips с кварцова горелка за прожектор много смешно наричан "вана" от някои колеги :lol:

Прикачен файл

LPPR1_MHW-TD_RX7s.jpg
LPPR1_MHW-TD_RX7s.jpg (37.73 KиБ) Видяна 5973 пъти
stefan_gb - специалист
Мисълта ми произлезе от това че ги нарече 'змииска глава" но засега само гадаем .....
Майкъл - помощник
Момчета, имам представа за какво говоря, тъй като съм работил и в момента работя и с натриеви, и с живачни, и с металхалогенни лампи. Последната ампула, която Милен е показал, използваме в прожектори 70Вт и 150 Вт. Тук става въпрос за ампула с големината на електронна лампа от старите радиоапарати, която отдолу има две крачета. Утре ще ви пусна данните, защото съм изхвърлил опаковките. Благодаря за мненията досега!
Майкъл - помощник
Здравейте отново! Ето ви и лампата:

MASTERColour CDM-T 70W/942 G12 1CT
Милен - майстор
Едва ли проблема е в лампата сама за себеси. С какъв дросел и запалка ги палиш и по каква схема.

Тема "Проблем с осветителни тела" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: