• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
lz1wvm - специалист
Верига трябва да има между всички.Трябва да избереш двете с най малко съпротивление.Но явно си ги уцелил,щом са светнали..
alsted - майстор
Да докараш фаза на пъпката отказа ли се?
С плавно или двустепенно включване, също ли не ти се занимава?
gecata82 - специалист
Трите кабела долу в ключа означават, че единият е фаза , която чрез сериен ключ се подава към лампиона ти /по нашия край му викат полилей/
До сега не съм срещал защитна земя в извод за ключ за осветление.Ама знае ли човек? :?
Пък пишеш,че боравиш с мултицет.Ами разкачи двата кабела, дето са заедно на полилея/лампиона,дето му викаш/ и при навити лампи провери съпротивлението между всеки от тях и третия кабел...[/quote]

Човека не се уточни за какъво жилище става въпрос, и вие почнахте да се правите на големи специалисти.Ако си работил някога инсталация би трябвало да знаеш че по новите наредби всяка инсталация се опроводява с три- жилен кабел, ако си малко по предвидлив и на правите ключове ще оставяш три-жилен кабел, за да се подсигуриш, защото не можеш да знаеш какви хора ще го купят апартамента и как ще искат да им свети, а и за да се подсигуриш поне малко срещу неумишленото прекъсване ка някое от жилата от някои прехвален майстор, поне така мисля аз и така го работа на новите апартаменти , за старото строителство няма какво да говорим особенно за панелките, защото в тази която живея аз в ключовете се прекъсва нулата а не фазата, но няма кой да го оправи :lol:
fikata - майстор
Що рече? Това мъмрене,особено последното седемредово изречение що не ми го прати на лични, та да не хабиме място по темата?
lz1wvm - специалист
Човека не се уточни за какъво жилище става въпрос
Не става въпрос за жилище.......а за ел.инсталация.Ако си прочел последния пост на relaxxx ще разбереш,че дори е уточнил къде са веригите на лампиона.
  • 1
  • 2

Тема "Проблем с лампион..." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: