Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
zz_stefanov - майстор
Това което искаш си е направо схемата и ключовете 22222222.jpg постнати от Милен, но както чета трябва да си направиш инсталацията наново, защото нямаш никакво окабеляване до другия ъгъл на стаята. Успех :)
пп с Virtuozo сме писали заедно :)
Последна промяна от zz_stefanov на пет яну 15, 2010 7:48 pm, променено общо 1 път.
The_FAN - специалист
доколкото виждам 1 фаза и 1 нула ми трябват....
не е ли така ?
пък и жици на ново ще се дърпат май... апартамента е чисто нов - ремонта започва тепърва

а как би изглеждала на alsted схемата с два двойни ? Не е ли вярна тази на Милен ?
zz_stefanov - майстор
Като разгледаш схемите на alsted и на Милен, ще видиш, че разликата не е електрическа, а само механична и се дължи на това, че все още не беше казал как искаш да са ти раположени ключовете и лампите :)
22222222.jpg е твоята схема пък дори и да я реализираш с 4 единични девиаторни ключa :)
Схемата на alsted е за дълъг или г-образен коридор.
lenko71 - специалист
The_FAN написа:
доколкото виждам 1 фаза и 1 нула ми трябват....
не е ли така ?
Мисля че трябва да пуснеш общо 5 жила от същедтвуващите изводи в момента към другите два ключа (или двойния). Т. е. трянва да закараш фазата + още четири жила за комутация към другия край на помещението. Двата извода от лампите ("нули" както ги наричаш) си остават

ПП: Ако искаш да комутираш само едното осветление с девияторни ключове, две жила отпадат.
Милен - майстор
The_FAN написа:
*
На влизане в хола да мога да си светна и скрито и основно осветление.
Меката мебел е в другия край - та ако искам да си загася основното осветление и да остана само на скрито да ползвам 2-ри ключ за да не се разхождам до входа на стаята отново.

*
Тя твоята е много трудна :lol: Варианта с най малко движение е с едни ключове които се палят и гасят с дистанционното на телевизора например :lol:

А иначе малко по сериозно, трябва ти ключ като на картинка 11111 и схемата на картинка 22222. Пък ако не можеш да намериш в тон и нюанс по твой вкус си направи с два отделни нормални девиатора един до друг или в двойна рамка.
blv - специалист
Съвет от мен-Първо си избери марка и модел на ключове и контакти, провери дали те устройва цената и след това търси схема. Провери всички възможности за комутация на осветлението. Имаш как и димираш, има димери и с дистанционно, има лунички с дистанционно и още мн. разнообразни варианти, въпросът е какъв ефект искаш да постигнеш и на каква цена. Успех в начинанието и да покажеш какво си измислил. П.С. Виж евтините серий на утвърдените производители.
The_FAN - специалист
Луните ще са LED...RGB с опция за милион цвята - избор на клиента.
Няма да се димират. Опцията за дистанционно май отпада.

Ценя свободното време и за това Ви благодаря, че сте отделили от вашето време за моите проблеми.
Всички отговори, схеми и пояснения ще ми бъдат от голяма помощ.
Успех
alsted - майстор
:arrow:
Последна промяна от alsted на нед яну 17, 2010 5:08 pm, променено общо 1 път.
The_FAN - специалист
И двата вида осветление трябва да могат да се управляват от двете места (от входа и от меката мебел). Бях дал само пример с основното осветление... трябва да има избор клиента :)
lenko71 - специалист
Айде и от мен една схема

Прикачен файл

Clipboard2.jpg
Clipboard2.jpg (18.91 KиБ) Видяна 7323 пъти

Тема "Девиаторно командване на 2 кръга ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: