• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
moimoimoi - майстор
по добре за начало виж как е стълбищния автомат-някой модели имат индикация за залепнал бутон
после може да откачиш кабела за бутоните и ако след настроеното време изгаснат значи е от бутоните

има стълбищни автомати който не могат да работят с бутони с лампичка/може някой съсед да си е сложил такъв бутон

друго което ми се е случвало:от енергото бяха отваряли таблото на етажа и после като затваряли вратичката и прещипали единия кабел за бутоните,съптветно той направил връзка с зануления корпус на таблото и така стълбищния автомат вместо да получава сигнал/нула/ от бутоните си я осигуряваше от въпросния прещипан кабел и в резултат лампите светят нон стоп
добре че имам секретния ключ от таблата им и оправихме проблема

друг странен случай-стълбищен автомат монтиран в близост до накакъв адаптор-след 1-2 дена нормална работа и после не искаше да изключва-явно релето му се намагнитизирваше и оставаше включено :shock:
8180 - майстор
Не знам доколко е актуално (дали все още се повтаря схемата на релетата), но преди време ми хареса едно "Направи сам" изследване по въпроса и интелигентните решения. Нужни са някои познания и опит по електроника:
http://www.qsl.net/lz1len/Homework1.html
rossenboy - специалист
Ей, голяма сте работа! Малко с тия схеми ме стресна 8180 - от цялата работа разбрах, че може да има проблем ако е стар автомата - но нашият е сменен преди 2 седмици. Най-вероятно някой ,, разбирач" е пипал някъде по инсталацията без да пита във форума кое как се прави и сега някой друг трябва да му оправя простотиите :lol: . Благодаря за съветите, като проверя до тук каквото сте ми казали ще пиша за резултатите.
rossenboy - специалист
Последно развитие на проблема - понеже нямях време тези дни ,не съм проверявал по посочените ми начини къде е проблема, само бях оставил една бележка на вратата всеки да си првери ключетата и о, чудо - то да вземе да се оправи от самосебе си. Може би идиота тарикат се е засрамил и си е опарвил простотиите. Та за сега няма да пипам нищо, нооочаквам включване отново :-D Лека и доходна на всички.
Neno Er - специалист
rossenboy написа:
...само бях оставил една бележка на вратата всеки да си провери ключетата и о, чудо - то да вземе да се оправи от самосебе си. Може би идиота тарикат се е засрамил и си е опарвил простотиите.
Явно съм я пропуснал тази тема, но от там се почва. :?
Абе ние "големите майстори" се хвърляме винаги на най-сложното. :lol:
rebroto - специалист
Здравейте колеги.Имам следния проблем.
Когато захраня стълбищния автомат и свържа единия проводник на лампата към клема 1 ,лампата свети без да има вклячен бутон.Автомата не исклячва и в режим на ръчно и на автоматично
Ще ви бъда благодарен да ми помогнете.
СТЪЛБИЩНИЯ АТОМАТ Е ЧИСТО НОВ НО И С ПРЕДИШНИЯ Е ИМАЛО СЪЩИЯ ПРОБЛЕМ
emiood - напреднал
Понамирисва на блокирал бутон. За да се увериш, откачи проводника за бутоните и след изтичане на закъсненито трябва да изгаснат ламбетата. Продължат ли да светят - блокирал бутон. Ако е така разгледай темата от начало. :)
  • 1
  • 2

Тема "стълбищно осветление - свети непрекъснато" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: