Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
stefan_gb - специалист
Милен написа:
ще избегнеш опасноста от токов удар, който е възможен въпреки степента на защита IP66
ribnikolaevi отговорих ти на въпроса и ако настояваш ще ти кажа от куде и кои е производителя на въпросния ключ с висока степен на защита НО :!: съвета горе не е за пренебрегване , помисли си отново и ако отхвърлиш механичните ключалки като решение премини на механизми с напрежение на управление 12V.
ribnikolaevi - майстор
Благодаря за съветите. Механичните ключалки не са удачни в случая. Насрещниците ще се защитава от уплътнението на вратата (склонен съм да му вярвам).
Но благодарение на Вашите забележки се замислям да променя мястото на ключа - да не е в зоната за къпане, а на доста по-сухо и сигурно място.
Милен - майстор
ribnikolaevi написа:
****доста по-сухо и сигурно място.
Такова място е извън банята. А уплътнението на вратата не е предвидено да осигурява уплътняване и степен на защита за електрическо изделие. Не забравяй че може винаги да се обърка нещо и да стане злополука.

Ето едно четиво http://www.vks.bg/vks_p10_18.htm в което има доста интересни изводи, как при неправилно и импровизирано техническо изпълнение злополуката е въпрос на време.
ribnikolaevi - майстор
Не е ли крайно мнението ти?
Оставам с впечатление, че казваш, че изобщо няма сигурни ел. уреди за баня?
А как се връзват дюзите на ваната примерно? Нали и те са на ток? А бойлера?
Ако си прав, наистина ще се откажа от решението си, но засега не съм убеден, че мнението ти е добре обмислено.
Моето питане е как да направя сигурни нещата и вече намислих друго решение от това да сложа единия ключ за насрещниците при зоната за къпане. Имам два варианта - или да се управляват от един ключ (няма да е болка за умиране), или просто ще е извън зоната за къпане. Специално при решението с един може да е монтиран над тоалетната чиния, което е едно от най-сухите места в помещението.
За сигурността на настрещниците засега не мога да дам мнение, трябва да се провери по подробно при продавачите, но има подобни устройства за външно приложение, почти съм сигурен, че ще намеря нещо подходящо.
Милен - майстор
Не казвам че няма сигурни неща, а просто че може нещо да се обърка дори и по субективни причини.

Какво представляват тези насрещници дай някаква снимка, линк.

Още един минус - има вероятност при прекъсване на захранването или дори при изключване на предпазител да не може да се отвори вратата и човека да си остане вътре гол на студено в банята :shock:
ribnikolaevi - майстор
Оф, ами пусни в Гутъл бе човек. Обикновените (от които ще си сложа) са нормално изключени. Има и обратния вариант, но мен не ме вълнуват. Ако няма ток, няма заключване.
Въобще как може да се изказва някой, който не е наясно с тематиката, нямаш какво да правиш ли?!
Я си пусни музика и покани гаджето/жената на един танц.
Последна промяна от ribnikolaevi на нед фев 14, 2010 11:41 am, променено общо 1 път.
Милен - майстор
:thumbs: Прав си ще послушам съвета ти :lol:
Justy - майстор
ribnikolaevi написа:
Оф, ами пусни в Гутъл бе човек. Обикновените (от които ще си сложа) са нормално изключени. Има и обратния вариант, но мен не ме вълнуват. Ако няма ток, няма заключване.
Въобще как може да се изказва някой, който не е наясно с тематиката, нямаш какво да правиш ли?!
Я си пусни музика и покани гаджето/жената на един танц.
Вие сте лесни - когато няма ток, докато рниколаев шора - бниколаев пази на вратата. И обратно. Да му мислят гостите. Ама все ще му се намери колая - два кирпича за двете врати и готово :wink:
ribnikolaevi - майстор
stefan_gb написа:
Милен написа:
ще избегнеш опасноста от токов удар, който е възможен въпреки степента на защита IP66
ribnikolaevi отговорих ти на въпроса и ако настояваш ще ти кажа от куде и кои е производителя на въпросния ключ с висока степен на защита НО :!: съвета горе не е за пренебрегване , помисли си отново и ако отхвърлиш механичните ключалки като решение премини на механизми с напрежение на управление 12V.
Насрещниците по принцип са на 12 V. Ако си спомняш, кажи къде има такива ключове.

Тема "девиатор с IP 66" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: