Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
shotik - майстор
Милен написа:
И за шмиргел не става с 180W като го натисне малко и ще забучи :lol: Може нещо за шлифоване и то най много с шкурка.
На комбинирата ми дърводелска машинка елмотора е 250 вата,с 2400 об/мин. ,оста е с около 3200 об/ мин.,шмиргеловата шайба е с диаметър 180 мм и за заточване на инструменти е достатъчно добра ,дори и брадва съм заточвал ,без да се намаляват чувствително оборотите .
Слагам 200 мм циркулярни дискове и режа до 6 см талпи,разбира се бавно ,но става с търпение,като нямах друга машина под ръка.
Затова написах ,че може да се ползва този мотор за шмиргел,но с шайба до 180 мм диаметър.
Милен - майстор
Казах го защото на правен шмиргел 250W с диск около 200mm, като го натисна малко с по гомям детайл и започва да се забавя.
yazka - помощник
Колеги не става за нищо понеже режима на работа както писа по горе е специален центрофугата работи максимум 17 минути няма достатъчно охлаждане и ще се запали
alsted - майстор
Охлаждането си му е добро, особено на високи обороти - обърни внимание, че корпуса на статора има отвори, а перките са две, при това са като турбини. Това по принцип е заради ниските обороти.

Приложения винаги могат да му се намерят. Сещам се за един познат, беше си направил косачка. Друг - автотенекеджия, го беше впрегнал като вентилатор на работилницата. Чувал съм още: центрофуга за мед, борапарат, със не знам какъв редуктор - месомелачка ... всеки според нуждите :wink:
toiq - специалист
:-D :-D :-D В моя случаи ще върти барабан за обезпрашаване на талаш :) Мисля, впрочем съм сигурен, че ще свърши работа.
Много наподобява барабан на пералня само дето е с мрежа като на сито :-D :-D :-D
toiq - специалист
Впрочем това което търсех беше отговор като на Trifun за който имам спецялни благодарности.
Ето и одговора на снимката

Прикачен файл

perla_05__dvigatel_356.jpg
perla_05__dvigatel_356.jpg (58.57 KиБ) Видяна 10066 пъти
Милен - майстор
Талаша е по лек от няколко кила мокри дрехи сигурно ще работи, само да не го оставиш цял ден да се джурка талаша :lol:
alsted - майстор
Аз имам резерви: виж си табелата - на нея пише 20мкр.F /не 16! /... 1984г. - това трябва да е "четворка", не "петица".

Ако товара наистина ти е под номиналния, всъщност е за предпочитане по-малкия капацитет.
toiq - специалист
Идеята е следната:
2 минути в едната посока 2 в другата бавни обороти и по две на бурзи, или поне така ще тествам, докато постигна задоволителен резолтат.
След това ще мисля и някаква автоматизаця на процеса.
С тая машина ще има и други въпроси ама да видим. :-D
Милен - майстор
Ами сложи му тогава един програматор от Еврика например.

Тема "Свързване на асинхронен двигател със специален режим" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: