Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Veeko - помощник
Милен написа:
Правиш една голяма каша и нищо не правиш.

Някой хубав ще ти се запали творението.
обоснови се :)
Милен - майстор
Обосновават се тези които правят рационализацийките :lol:
Проект нямам.. преценявам си къде искам да имам контакти и така..
За отделен кръг за печката също не съм сигурен дали ще мога да направя, тъй като се съмнявам да успея да прокарам още кабели през гофрето... но все си мислех че кабелите до там са достатъчни достатъчни да поемат и хладилник и пералня и печка
Тъпчеш гъвкавите кабели в гофре, връзваш ги с калпави лустерклеми, икономисваш кабели, още искаш ли :lol: имай в предвид че тока на кабела е по малък когато е в тръба, а когато са няколко вериги в тръба е още по малък от взаимното им загряване. Но ти сам си преценяваш и решаваш така че действай смело и безотговорно, трябва да има работа и за пожарникарите. :)
Veeko - помощник
Милен написа:
Обосновават се тези които правят рационализацийките :lol:
Проект нямам.. преценявам си къде искам да имам контакти и така..
За отделен кръг за печката също не съм сигурен дали ще мога да направя, тъй като се съмнявам да успея да прокарам още кабели през гофрето... но все си мислех че кабелите до там са достатъчни достатъчни да поемат и хладилник и пералня и печка
Тъпчеш гъвкавите кабели в гофре, връзваш ги с калпави лустерклеми, икономисваш кабели, още искаш ли :lol: имай в предвид че тока на кабела е по малък когато е в тръба, а когато са няколко вериги в тръба е още по малък от взаимното им загряване. Но ти сам си преценяваш и решаваш така че действай смело и безотговорно, трябва да има работа и за пожарникарите. :)
затова питам във форума.. с какво да направя снадките, ако не с лустер клеми? За всеки кръг съм пуснал отделно гофре достатъчно да побере около 5х6кв кабел и до колкото знам многожилните се охлаждат по-добре от едножилните ?!
Милен - майстор
По скоро питаш някой да одобри това което правиш и да се успокоиш че е добре :wink:
Veeko - помощник
Не е така, още не съм го завършил.
Милен - майстор
Не си го завършил, но си купил и започнал с неподходящите материали :lol: така че карай както си знаеш.
blv - специалист
СЪВЕТ: Надраскаи си всички мощности на една скица, като имаш впредвид и предпазителя в ГРТ и след това прави разпределения на т.к. квадратури, предпазители и т.н. Не е коректно да питаш за 4кв. какъв предпазител да сложиш, защото предпазителя освен кабела пази и консуматора. В библията на електротехника има всичко необходимо, само тя е критерии за правилността (и законноста, когато е извършена от проектант) Успех.
Veeko - помощник
Единственното което знам е, че в кухнята ще има пералня, печка и хладилник :)> В другите стаи да има най-много някой телевизор и друго подобно, т.е. нищо прекалено мощно.
Милен - майстор
Има няма 10-11kW пусни си един кръг 6кв. само за печката.
Veeko - помощник
Милен написа:
Има няма 10-11kW пусни си един кръг 6кв. само за печката.

OK ! :thumbs:

Тема "Въпроси за АП, ДТЗ и заземяване" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: