• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
lenko71 - специалист
slavi_xr написа:
...мислех че е термостата и го смених и пак отоплява до 50 гадуса.
А пробвал ли си да променяш температурата от "врътката" на самия терморегулатор?
stefan_gb - специалист
slavi_xr написа:
мислех че е термостата и го смених и пак отоплява до 50 гадуса.
Е все пак е написал че го е сменил, но дали е подходящ. И ако гледа термометъра на боилера което е наи вероятно сигорно се залъгва че изкл. на 50гр.
jpt
Здравейте, аз имам същия проблем - хоризонтален бойлер Теси, 80л., от 2006г. отвън на корпуса няма регулатор за температурата, а само вътре на термостата. Проблема е същия - не загрява достатъчно - изключва при 60 градуса на термометъра. При положение, че той не е точен и не може да му се вярва може да изключва на същата температура като на slavi_xr. Бойлера е в гаранция, термустата му се беше развалил и ги викнах да го оправят - смениха го и проблема е на лице. Термустата е настроен на МАКС, водата едвам стига да се изкъпе 1 човек, което според мен е недопустимо за 80л., ползвал съм същия модел хоризонтален бойлер на дипломат и двама души спокойно се къпят, да не кажа по-пестеливо и трима, така че не може да се твърди, че загубата на ефективност е заради хоризонталността, както четох в някой форуми. Та проблема е налице - изключва преди да стопли... някакви идеи...
bulhomes2 - майстор
АПсЕлютно за същия проблем щях да пиша. В сегашната ми квартира е такъв Теси и зор ми стига водата да се изкъпя. Като го увелича на макс стрелката на термометъра отива над 90оС и ...страх... Зор го нагласих да е на малко под 90, ама не стига водата. Не се бях сещал, че проблема може да е в термометъра. Ама и тия шуменци - ако ги караш така да го направят - няма да могат... Да стигна до релето пък трябва да ходя с отвертката... :toimonster:
jpt
Звъннах в Теси, говорих със стори ми се компетентен човек, НО на въпроса, колко е проектната максимална работна температура на бойлера, той отговори - трябва да работи между 65 и 85 градуса! Що за контретност?!? Обясних надлежно проблема и премеждията и човека каза, че са влезли в сила европейски изисквания температурата в бойлера да не надвишава 75 градуса (+/-5%), затова новите термостати (и новите бойлери) работят до по-ниска температура спрямо стар бойлер и загряват по-малко водата и съответно стар с подменен термостат има същите проблеми. Единственото, което ми препоръча е НОВ БОЙЛЕР?!?! или да си взема вертикален бойлер (по-ефективен е) или да си взема по-голям бойлер хоризонтален. Просто Евала им казвам!!! Бойлер в гаранция пипват го и вече не ти върши работа!
За термометъра каза, че не може да му се вярва - това ми беше ясно ама просто звъчи кофти от устата на производителя и как подяволите да докажа лоша работа на гаранционен продукт, след като единственият датчик отчитащ работата му не е надежден?
Плюс това не смятам, че ако е прав служителя на Теси разликата от 85 до 75 градуса е толкова голяма, колкото разликата между количеството вода необходимо да се изкъпе един човек или двама. Затова в момента единственото, което ми идва на ум да източа топлата вода и да проверя няма ли фабричен показател за това количество с определена температура, но и това не ми се струва надежно... т.е. опитвам се да разбера дали бойлера работи добре или освен сменения термостат с такъв, който изключва по-рано има и друг проблем.
Някакви идеи или някой да е открил решение (различно от нов бойлер) на проблема да могат да се изкъпят 2ма души с едно загряване?
marto68 - помощник
Проблемите могат да бъдат два. Или затлачени нагревател и термовключвател с котлен камък или счупена пластмасова тръба за топлата вода която е вътре в казана.ОТВОРЕТЕ И ПРОВЕРЕТЕ!
bulhomes2 - майстор
Мисля, че хората по-нагоре говорят за нови бойлери. Този в квартирата ми също изглежда чисто нов.
John - специалист
Точно,там е проблема с "Теси",не знаеш дали е нов.Спокойно,може и да е рециклаж.За5 години смених 3.Сега съм с Аристон и разликата в сметките е осезаема.
bulhomes2 - майстор
Тъщата се беше засилила наскоро да си купува Теси. Добре, че бях мяркал подобна тема из форумите...
LazarGanev - "Велик майстор"
Не си купувайте хоризонтален бойлер, особено малък литраж.След кратко ползване водата не се разслоява, а се смесва и става хладка
  • 1
  • 2

Тема "проблем с бойлер "tesy"" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: